Mai névnap

Időjárás

Enyészet havának (november) iskolai eseményei

2019. december 11. szerda

Az őszi szünetet követően november 4-én folytatódott a tanév tanulónak és pedagógusnak egyaránt.

13-án az Esztergály Mihály Nap keretében emlékeztünk meg a Magyar Nyelv Napjáról. 8 különböző helyszínt kerestek fel az osztályok, ahol névadónkkal kapcsolatos érdekesebbnél érdekesebb feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek (külön tudósítás olvasható erről). Iskolánk tornatermében iskolagyűléssel zártuk az eseményt. Bemutattuk az iskola közösségének az elkészült munkákat is.

 

 

Kihirdettük a papírgyűjtés osztályok közötti sorrendjének eredményét: első helyezett lett az 5. osztály, második helyen zárt a 7. osztály, míg dobogós helyezést ért el a 2. osztály. A legtöbb hulladékpapírt gyűjtött tanulók oklevéldíjazásban részesültek.

 

Az őszi papírgyűjtésért 106.000 Ft-ot kaptunk, mely összeget teljesítményarányosan osztottunk szét osztályaink között. Köszönet a polgárőrségnek a helyszín biztosításáért, valamint Szőkéné Tündének, iskolánk SZMK-s alelnökének, a lelkes szervezőmunkájáért.

 

14-én a Pest megyei diákparlament ülése zajlott Budapesten a Fazekas Mihály Gimnáziumban, ahol iskolánk diák-önkormányzati vezetője Lajtos Márton, valamint DÖK segítő pedagógusunk Lajtosné Dudok Mária jártak.

 

21-én nyílt nap keretében betekintést nyerhettek az érdeklődők iskolánk életbe, láthatták pedagógusainkat, illetve gyermekeiket a tanórákon. Örömmel tapasztaltuk a szép számú szülői érdeklődést!

 

22-én Neumann-napi komplex tanulmányi verseny zajlott Erdőkertesen, ahol az 5-6. osztályos iskolai csapatunk III. helyezést ért el. A csapat tagjai voltak Chlopkó Sára, Lajtos Angelika 5. osztályos-, valamint Gellén Arlett és Pleva Márton 6. osztályos tanulók. (A 7-8. osztályos csapatunk eredményéről még nem kaptunk értesítést.) Köszönjük a Csomádi KSK-nak a csapatok szállításában nyújtott segítségét!

 

27-én A Kismaroson megrendezett IV. korcsoportos körzeti lány kézilabda diákolimpián III. helyezést értünk el. Külön köszönet a Csomádi KSK-nak, hogy kényelmes kisbuszaikkal szállítottak a helyszínre, majd onnan vissza bennünket.

 

 

29-én „Történelmi esemény” következett be az Esztergály Mihály Általános Iskola életében, miután mi adtunk otthont a IV. korcsoportos körzeti asztalitenisz diákolimpiának. Tornatermünkben 5 asztalon zajlottak a küzdelmek. Szép sikereket értek el tanulóink: a lányoknál Nemeshegyi Dalma, Bódi Beatrix és Molnár Emma 8. osztályos tanulók foglalhatták el a dobogó első három fokát; a fiúknál Kocsis Dániel ezüstérmet-, míg Juhász Bálint bronzérmet vehetett át.

 

 

Szintén fontos dátum volt november utolsó napjai azoknak a pedagógus kollégáknak, akikre 2020-ban pedagógusminősítés, vagy tanfelügyeleti ellenőrzés vár, hiszen határidőre kellett az elvárt portfóliókat, illetve szakmai anyagokat feltölteniük a megadott internetes felületre.

 

November utolsó napjáig minden érintett osztályfőnökünk értesítette azon tanulóink szüleit, akiknek nem igazán sikerült az elmúlt három hónap alatt valamelyik tantárgyból legalább elégséges szintet elérnie…

 

Egyszóval nem voltak eseménytelen napjaink az év utolsó előtti hónapjában sem!

 

Varga László

intézményvezető