Mai névnap

Időjárás

Pályázatok

Pályázati eredmények

Tanulóink számos rajzpályázaton is részt vesznek a tanév során. Ebben a hónapban is több pályázatra nevezték tanulóinkat pedagógusaink. Több eredményről is hírt kaptunk: Ladjánszki Emma és Pleva Márton (3. o.) a Magyar Közút Álomút gyermekrajzpályázatán a 3-4. osztályosok kategóriájában elért kiemelkedő eredményükért oklevélben részesültek. A Tudorka Magazin decemberi Ajándékgyár rajzpályázatán Kállai Brigitta (3. o.) az intézményi díj egyik nyerteseként, értékes könyvjutalomban részesült. Gratulálunk!

 


Kelemen Ildikó igazgató

 

palyazat1.PNG

 

palyazat2.PNG

 

palyazat3.PNG

Hétköznapi angyalok….

 

Az Angyali.hu Alapítvány „Hétköznapi Angyalok Nem Hétköznapi Tettei” címmel hirdette meg alkotói pályázatát, azzal a céllal, hogy az emberek körében létrejövő alkalmi vagy mindennapi jótetteket összegyűjtse. A pályázat célja, hogy jó példák révén az emberek értékrendje pozitívan változzon. A pályázat tárgya az volt, hogy az alkotó mutassa be saját vagy egy másik személy egy nem mindennapi élethelyzetét/tettét. A pályázat során a pályázó egy, a számára legemlékezetesebb (valóban megtörtént) jótett bemutatására kapott lehetőséget.

 

A pályázatra 680 rajz, vers, irodalmi alkotás, fotó, egyéb alkotás érkezett. A témakört leginkább bemutató, legjobb pályamunkák értékes díjazásban részesültek.


Pleva Bence 6. osztályos tanuló „A fagyi” című esszéje bekerült a 10 díjazott pályamű közé.


Gratulálunk Bencének az újabb kiemelkedő sikerhez!

 

Kelemen Ildikó igazgató

Pályázati sikerek

 

Pleva Bence 6. osztályos tanuló a nyár folyamán két pályázaton is részt vett, melynek eredményeiről a közelmúltban értesültünk. Az „Író leszek” pályázat eredményeképpen mindhárom beküldött meséje egy mesegyűjteményben jelenik majd meg, melyből annak megjelenése után iskolánk is kap egy példányt.

Bence a „Kacaj Panka” pályázaton is döntőbe jutott meséivel, ahol a 10 legjobb versenyző közé került. Gratulálunk az ifjú tehetségnek!

Kelemen Ildikó igazgató

A lovas pályázat nyertesei

 

A Szilaj Lovas Park negyedik éve hirdet pályázatot intézményünk tanulói számára. Tanulóink közül eddig 6 nyertes pályázó élt a felajánlott, térítésmentes lovaglás lehetőségével.

 

Az idei pályázók a tanévzáró ünnepségen, a lovarda képviselőjétől vehették át a díjukat.

 

Szőke Enikő Szellő (2. o.) és Vörös Szonja (5. o.) a következő tanévben fél éven át, heti egy alkalommal lovagolhatnak tudásszintjüknek megfelelő módon a Szilaj Lovas Park területén.

 

Gratulálunk mindkét tanulónak, a lovardának pedig ismét köszönjük a felajánlott lehetőséget!

 

 

Kelemen Ildikó igazgató

 

lovas.jpg

Áprilisi eredmények

 

Iskolánk regisztrált a Fenntarthatósági Témahétre, az ezen belül szervezett Fenntarthatósági Kupán a 7. osztályosok vettek részt. A programon belül indított „Oops! rajzpályázaton több alsós osztály is indult. A Janikovszky Éva meseíró pályázatra is nevezett tanulónk. A hónap nagy meglepetéseket is tartogatott, hiszen több iskolai pályázaton is óriási siker született.

A mi rendőrünk, a mi tűzoltónk” rajzpályázaton Pleva Márton 2. osztályos tanuló igazgatói különdíjat kapott.

Az „Osztálykirándulás - ahogyan mi szeretnénk” pályázaton két osztályunk (1-2. o.) is kirándulást nyert.

A meserajz.hu csapata idén tavasszal is pályázatot hirdetett az általános iskolák körében, hogy segítse a legkisebbek közlekedésbiztonsági nevelését. A pályázat védnökei a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet voltak. A pályázaton a közoktatási intézmények 1–4. évfolyamos tanulói indulhattak.

A pályázaton Ladjánszki Emma 2. osztályos tanuló a legjobb rajz díját szerezte meg, ezzel 750.000 Ft értékű, belföldön felhasználható utazási lehetőséget kap intézményünk.

Gratulálunk a kiemelkedő eredményekhez!

Köszönjük a versenyző diákjaink lelkes munkáját, a támogató, felkészítő pedagógusok és szülők segítségét, amelynek köszönhetően tanulóink egyre aktívabban és sikeresebben vesznek részt a számukra meghirdetett pályázatokon.

 

Kelemen Ildikó igazgató

Osztálykirándulás - ahogyan mi szeretnénk pályázat

 

Le a cipővel” címmel, Vidékjáró Családi Fesztivált rendeztek 2016. április 15-16-17-én, a Városligetben.

Azért, hogy a rendezvény még vonzóbb és izgalmasabb legyen, pályázatot írtak ki: Osztálykirándulás – ahogyan mi szeretnénk! címmel.

A pályázó osztályoknak, csoportoknak be kellett mutatniuk, milyen lenne számukra az ideális osztálykirándulás Magyarországon.

A pályamunkák bármilyen, szabadon választott technikával (leírás, rajz, fotomontázs, videó vagy több technika egyidejű alkalmazásával) készülhettek. Lényeg az volt, hogy kiderüljön, a gyerekek mit szeretnének, hogyan valósuljon meg az elképzelt osztálykirándulás. Be kellett mutatni, milyen helyszínen, milyen élmények tennék emlékezetessé, akár tanulmányaik szempontjából hasznossá is számukra az osztálykirándulást.

A három díj pedig egy-egy egynapos osztálykiránduláson való részvételt tartalmazott az egész osztálynak (étkezést és utazást az osztálynak kell majd állnia). A helyszínek: Szentendrei Skanzen, Pannonhalmi Főapátság és a Katica Tanya.

Iskolánkból az 1. és 2. osztályosok indultak a pályázaton. Nagyon meglepődtünk és megörültünk mikor a pályázat kiírói megkerestek bennünket, hogy mindkét osztály osztályfőnökét várják a fesztiválon, a díjátadáson. Vasárnap délután a Városligetben vehették át az osztályfőnökök a nyereményeket: az 1. osztályosok a Katica tanyára a 2. osztályosok pedig a Pannonhalmi Főapátságba nyertek kirándulást.

Gratulálunk nyertes osztályoknak, és kívánjuk, hogy érezzék jól magukat a kirándulásokon.


Szűcs – Muri Mária 1. osztály osztályfőnökeOszt-palyazat-hird.png

Ünnepi rajzpályázat

 

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a februári hónapban meghirdette "Ünnepi rajz-, és esszépályázatát a magyar címer és zászló megünneplésére".

 

A második osztályosok közül négy tanulónak tetszett meg a felhívás, és vetették bele magukat a feladatba. Témáját tekintve, a nem könnyű rajpályázatra nagyon átgondolt, technikailag változatosan kivitelezett rajzokat készítettek.

 

A beérkezett műveket egy szakmai zsűri bírálta el, melynek elnöke Jankovics Marcell volt. A kiírók a kiemelkedő tehetségű pályamunkákat különdíjjal is jutalmazták. A több ezer pályázó közül az egyik ilyen különdíjat Ladjánszki Emma 2. osztályos tanuló nyerte, melyre nagyon büszkék vagyunk.

 

Matyókáné Tóth Piroska osztályfőnök

 

Eispro jégkrém

 

Jégkrém? Télen?

Nem, inkább egy csésze finom, forró tea, vagy egy illatos gőzölgő forró csokoládé. Ezeken a hideg téli napokon inkább erre vágyunk, mint jégkrémre.

Ennek ellenére iskolánk tanulói jégkrémeket készítettek, természetesen csak papíron, rajzeszközök segítségével. Ugyanis az Eispro Jégkrémgyár /Törökbálint/ idén is meghirdette éves rajzpályázatát abból a célból, hogy gyerekek rajzaival reklámozza termékeit. A legszebbnek, legötletesebbnek talált rajz óriásplakáton, további rajzok éves naptár /2016./ lapjain hirdetik majd a jeges finomságokat. Iskolánkból 31 tanuló /1.; 2.; 3. osztály/ ötletes és szebbnél-szebb alkotásával pályáztunk. Bár rajzaik nem lettek díjazottak, ennek ellenére szép rajzaikért mind a 31 tanulót Eispro feliratú tornazsákkal ajándékoztak meg a pályázatkiírók, ezzel ösztönözve őket, hogy továbbra is szívesen rajzoljanak és pályázzanak. A 2. osztályból pályázók jutalma ezen kívül a már elkészült 2016-os naptár, mivel ők vettek részt iskolánkból a legnagyobb létszámban a pályázaton. Az ajándékok kiosztására a téli szünet utáni 1. héten került sor.

 

A gyerekeknek gratulálunk és további jó alkotókedvet kívánunk!

 

Nagyné Szabó Mónika tanító

 

Eispro1.jpg

 

Eispro2.jpg

Tanulmányi versenyek, pályázatok

 

A Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezést továbbgondolva, Magyarországon a PontVelem programon belül, meghirdetésre került az Okos Iskola Kupa, amely egy többfordulós tudáspróba verseny. A kupa a minőségi oktatást, mint az egyik globális célt tűzi a zászlajára. A fordulók felölelik a fenntarthatóság, környezetvédelem, sport és információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század fontos kérdéseihez. A résztvevő diákok nemcsak naprakész tudással gyarapodnak, hanem csapatuknak, felkészítő tanáruknak és iskolájuknak is rendkívül értékes díjakat nyerhetnek!

Az Okos Iskola Kupán 3 felső tagozatos diákunk indult egy 3 fős csapatban, ők az elmúlt hónapban 3 alkalommal töltötték ki az online feladatlapot, amelyek megoldására csupán 1-1 óra állt rendelkezésükre.

 

Az elmúlt időszakban, alsós tanulóink a következő rajzpályázaton indultak: KÖBE-, REAL- rajzpályázat (2. o.); NEFI-rajzpályázat (1. o.); Őszi túrám-rajzpályázat (3-4. o.) EISPRO-rajzpályázat (1-3. o.). A levelező tanulmányi versenyeken való részvétel is folyamatos.

 

Az ARCADES adatvédelmi pályázatra a 6. osztály nyújtotta be jelentkezését. Egy osztályfőnöki óra keretében kellett feldolgozni az internetes adatvédelemmel kapcsolatos veszélyeket, majd ennek dokumentációját elküldeni. A fő díj egy olyan brüsszeli út, amelynek során az osztály az Európai Unió Adatvédelmi Bizottsága előtt mutathatja be a megtervezett tanórát.

 

Kelemen Ildikó igazgató

Mosolygó fogacskák

 

3. alkalommal került megrendezésre a „Mosolygó fogacskák” pályázat, amelyet 1. osztályos tanulók számára hirdettek meg. A pályázat kiíróinak célja, hogy a kisgyermekek figyelmét felhívja arra, hogy a helyes fogápolás már az első tejfogak előbújásától kezdve kiemelten fontos.

 

A rajzpályázaton Tündinek, a fogtündérnek, és Marcinak, a fogmanónak kellett szerepelni. A gyerekek bábokat készítettek belőlük, amelyek elkészítésében az 5.-es testvérosztály tanulói segítettek. Ezután elkészült a „legszebb mosolyú” osztálykép, az elmaradhatatlan a két kabala figurával. És egyszer csak megérkezett a nyeremény: minden tanuló ajándéka egy fogápolási kezdőcsomag, amely tartalmazott: fogkefét, fogkrémet, poharat, egy tükörre ragasztható matricát és fogmosási időt mérő homokórát.

 

A gyerekek öröme óriási volt, hiszen iskolásként ez volt az első nyereményük. Kívánom, hogy számtalan ilyen örömteli élményben legyen még részük.

 

Szűcs – Muri Mária osztályfőnök

 

mosoly.jpg