Mai névnap

Időjárás

Eredmények

2022. Márciusi eseményeink

2022. április 25. hétfő


HEBE - 2.forduló

2022. február 4. péntek

HEBE-angol verseny - 2. forduló

„Money Matters”
A négyfordulós angol verseny második fordulójára január elején került sor. Témának a pénz jelölték meg.


Kőrösi matematika verseny

2022. január 26. szerda

Kőrösi matematika verseny 2021.12.14.

Az 1999 óta megrendezésre kerülő Kőrösi Tehetségkutató Matematika Verseny az idén a hagyománytól eltérően, online formában került megrendezésre 


HEBE angol verseny

2022. január 26. szerda

HEBE-angol verseny

Iskolánk ebben az évben 3 csapattal vesz részt a talán legnépszerűbb angol levelezős versenyen. 


Bólyai anyanyelvi csapatverseny 2021.11.26

2022. január 18. kedd

Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen 2021.11.26.

 

Idén is siker a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen


Online költészetnapi szavalóverseny eredménye 2021

2021. június 3. csütörtök


Honismereti verseny

2019. június 20. csütörtök

Az idei tanévben is beneveztünk több diákkal a levelezős honismereti versenyre. Ez a verseny 4 internetes fordulóból állt, a kérdések nagyon sokrétűek voltak és több témakört öleltek körbe.


2019. április 29-én, hétfőn egy országos megmérettetésen vettünk részt, melyre már november végén neveztünk, márciusban pontosítottuk a nevezésünket.


A tavalyi évhez hasonlóan, idén is részt vettünk a megyei és tankerületi angol vers és prózamondó versenyen. A negyedik osztályomból indítottam Krekó Nóra és Lajtos Angelika Zsuzsanna tanítványomat, az ötödik osztályból Gellén Arlett, Márton Anna Lujza és Mojzes Zoé indult.


Május 26-án az első osztályosok nyolc fős csapata a rendőrség által meghirdetett Pindur – Pandúr Mini KRESZ vetélkedőn vett részt. Meleg napsütésben, jókedvűen indultunk Budapestre a vetélkedő helyszínére. 


„Legyél te is mesehős!”

2018. július 9. hétfő

A Szívünk rajta könyvajánló program pályázatot hirdetett „Legyél te is mesehős” címmel, melyben egy általunk választott mesekönyvet kellett feldolgozni rövidfilm formájában.


Különdíjas rajz

2018. július 9. hétfő

Az „Így köszöntöttem az édesanyámat” elnevezésű TA-TU magazin rajzpályázaton Stanzel Emese (2. o.) különdíjat nyert. Gratulálunk!

 

Kelemen Ildikó intézményvezető

 


Siker a Jedlik versenyen

2018. július 9. hétfő

A XX. Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny országos döntőjében Nyíregyházán Lajtos Márton Zsombor (6. o.) III. helyezést ért el. Gratulálunk!

 


Írói sikerek

2018. június 25. hétfő

2018 a Családok éve. Ennek keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága Szabad a vers! címmel, országos verspályázatot hirdet nagy költőink családhoz köthető, családról, családtagokról, kötődésekről szóló verseinek újragondolására, átfogalmazására.


Rajzpályázat

2018. május 10. csütörtök

„A rendőrök egy napja” című rajzpályázat eredményhirdetését április 30-án tartották meg, amelyen négy tanulónk kapott elismerést. Pleva Márton (4. osztály) és Chlpkó Sára Lili (3. osztály) I. helyezést, Nemeshegyi Loretta (3. osztály) II. helyezést, Kovács Dalma (3. osztály) III. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Kelemen Ildikó intézményvezető


Jedlik verseny

2018. május 10. csütörtök

Április 20-21-én rendezték meg a XX. Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny döntőjét Nyíregyházán. Lajtos Márton Zsombor hatodik osztályos tanuló III. helyezést ért el. Gratulálunk a sikerhez!

 

Kelemen Ildikó intézményvezető


Kerékpáros siker

2018. május 10. csütörtök

Április 14-én Kurucz Fanni hetedik osztályos tanuló képviselte iskolánkat Nagykátán a Kerékpáros Iskolai Kupa Pest megyei döntőjén, ahol III. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez!

 


Újabb írói siker…

2018. április 18. szerda

Ez a tanév számtalan irodalmi pályázatot hozott, melyek mindegyikéről a 7. osztályos Pleva Bence sikerekkel tért haza. Legfrissebb eredményét a Világítástechnikai Társaság „Világíts rá!” című környezettudatosság jegyében készült műalkotásokat váró pályázatán érte el. 


Kőrösi matematika verseny

2018. április 18. szerda

Március 13-án a Kőrösi Matematika Tehetséggondozó versenyen (Dunakeszin) az alábbi szép eredményeket érték el tanulóink:

 

Lajtos Angelika Zsuzsanna (3. osztály): VI. helyezés

 

Lajtos Vencel János (8. osztály): III. helyezés

 

Lajtos Márton Zsombor (6. osztály): III. helyezés;

 

Gratulálunk a kiemelkedő eredményekhez!

 

Lajtosné Dudok Mária kísérő pedagógus


Kvassay verseny 2018.

2018. április 18. szerda

A Kvassay matekversenynek 1987 óta ad otthont az Őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskola, ahol a térség közel 20 iskolájának tanulói mérhetik össze tudásukat matematika, helyesírás és olvasás-szövegértés versenyen.


2017. május 27-én, szombaton rendezték meg a Pindúr Pandúr országos KRESZ vetélkedőt Budapesten. Ezen az eseményen vett részt a 2. osztály 8 tanulója. A versenyt megelőzően Kéri Árpád apuka segítségével, hétről hétre sokat készültünk a gyerekekkel.


A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett, „Az év vadvirága: a mocsári kockásliliom” rajzpályázatra 639 pályamű érkezett az ország minden részéről.


Levelező versenyek 2015/2016.

2016. augusztus 9. kedd

Az idei tanévben nyolc tanuló tíz tantárgyból mérettette meg tudását levelező tanulmányi versenyeken. Igen szép sikereket értek el, gratulálunk eredményeikhez és kitartásukhoz :)


Rajzpályázat-Különdíjak

2016. június 29. szerda

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet rajzpályázatot hirdetett, melyre iskolánk is benevezett.

A pályázat témája a biztonságos közlekedés volt. Történetet kellett írni arról, hogyan tanítják meg a szülők gyermekeiket a biztonságos közlekedés szabályaira, ezt pedig rajzzal illusztrálni.


A 2015/2016-os tanévben újra volt országos döntősünk a Jedlik Ányos Országos Általános Iskolai Matematika- és Fizikaversenyen. Lajtos Vencel 6. osztályos tanuló április 9-én vett részt Nyíregyházán a verseny országos döntőjén, ahol három matematikai és egy helyesírási feladatsort kellett megoldania. A hatodik osztályosok között 94,34 %-os teljesítményével II. díjban részesült és ezüst érmet kapott.


Matematikaverseny Dunakeszin

2016. április 6. szerda

Március 9-én, Dunakeszin került megrendezésre a Kőrösi Matematikaverseny, melyre iskolánk 3-7. osztályos tanulói 2-2 fővel jelentkezhettek. Közülük kiemelkedő eredményt ért el Lajtos Márton (4. o.) VI., Miklecz Mihály (7. o.) VII. helyezéssel.


Kvassay verseny

2016. április 6. szerda

2016. március 5-én, szombaton került megrendezésre a hagyományos őrbottyáni Kvassay tanulmányi verseny, melyen iskolánk is képviseltette magát a következő tanulókkal:


Matematika verseny

2016. április 6. szerda

Március első hetében befejeződtek az Orchidea-Pangea matematika verseny helyi fordulói is, amely megmérettetésen 21 fő alsó tagozatos és 26 fő felső tagozatos diák vett részt. 


Jedlik Ányos Fizikaverseny

2016. április 6. szerda

Az idei tanévben három ötödikes és egy hatodikos diákkal vágtunk neki a Jedlik Ányos országos általános iskolai fizikaversenynek.


Esztergály Mihály Hét 2015

2015. december 12. szombat

Az Esztergály Mihály Héten (nov. 23-27.) a következő tanulmányi versenyeket és különleges foglalkozásokat tartottuk meg: Megasztár dalverseny, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő bemutatkozása, Komplex tanulmányi verseny, Rajzverseny, Sportverseny, Street Art rendhagyó rajzórák (felső tagozaton).


Megasztár dalverseny az Esztergály Mihály Héten

A hagyományokhoz híven, a 3-8. osztályosok számára hirdettük meg az iskolai dalversenyt, melyre zenei aláfestésre (karaoke) is énekelhettek a jelentkezők. Az Esztergály Hét nyitó napján, november 25-én hétfőn négy tagú zsűri előtt ( Szűcs Marika néni, Réthelyi Piroska gitártanár, Juhászné Szilvi néni és Szántó Máté 8.osztályos tanuló) mutathatták be dalaikat. A számítógépen Rákosi Gergő informatikus segített. 


Alsó tagozatosok számára idén, 2015. november 23–27-ig került megrendezésre az Esztergály Mihály heti versenysorozat, ahol az indulók számától függően díjaztuk versenyzőinket. 10 főnél kevesebb induló esetén az első, 10 főnél több induló esetén az első három helyezettet díjazzuk. 


November 27-én került megrendezésre az erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában a hagyományos Neumann-János természettudományi- és informatika vetélkedő, illetve a Rátz László matematika- és kvízverseny. Iskolánkat 3-8. osztályig két-két tanuló képviselte a matematika versenyen.


Az Esztergály Mihály hét programjairól, eredményeiről

alsó tagozat

 

Alsó tagozatosok számára a 2014. november 24 – 28 – i héten került megrendezésre a Komplex tanulmányi verseny


2014. december 8-án izgatottan gyűltünk össze a tornateremben: vajon idén ki nyert a tanulmányi és más készségekkel kapcsolatosan indított versenyeken!

 

A komplex tanulmányi versenyen sokféle tantárgyból összeállított játékos, gondolkodtató feladatokat kellett megoldaniuk a jelentkezőknek.


Neumann napi eredmények

2014. december 20. szombat

Felső tagozatosok óriási sikere az erdőkertesi tanulmányi versenyen

 

2014 november 28-án került megrendezésre immáron 12. alkalommal az erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában a hagyományos Neumann-napi Neumann János Informatika Verseny illetve Rátz László matematika- és kvízverseny.


Közgazdasági verseny

2017. december 22. péntek

November 22-én a Balogh Dóra, Bíró Regina Kitti, Jármer Martin, Lajtos Vencel összetételű 8. osztályos csapat a BGSZC Szent István Szakgimnázium és Kollégium 8. osztályos tanulóknak rendezett versenyén I. helyezést ért el. 


November 24-én XVI. alkalommal, 13 iskola részvételével (Csomád, Csömör, Erdőkertes, Fót, Galgagyörk, Gödöllő (2 iskola), Isaszeg, Kerepes, Őrbottyán, Vác, Vácszentlászlói, Veresegyházi EGYMI,) került megrendezésre az erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában a hagyományos Neumann-János informatika vetélkedő, illetve a Rátz László matematika- és kvízverseny.


Írói sikerek

2017. december 22. péntek

Pleva Bence 7. osztályos tanuló már a múltban is többször bizonyította műveivel, hogy írói vénával rendelkezik. Az elmúlt időszakban többször is pályázott írásaival, így az eredmények sem maradtak el.


Szeptemberi rajzverseny

2019. október 16. szerda

A 2019/2020-as tanévben rajzversenyt hirdettünk az általános iskola tanulóinak. A tanév során félévenként 3-3 témában készíthetik el az alkotó kedvű diákok műveiket szabadon választott technikával. Az első téma az őszhöz kapcsolódott. 


Versenyezni jó!

2020. január 23. csütörtök

Iskolánk felső tagozatából 8 fő vett részt 2019. december 3-án a Kőrösi matematika tehetségfejlesztő versenyen, Dunakeszin. Az utazásban nagy segítségünkre voltak a gyermekek szülei, akik autóval vitték diákjainkat a helyszínre.