Mai névnap

Időjárás

Sport

Kisiskolák foci diákolimpiája Csomádon

2022. május 23. hétfő

Kisiskolák foci diákolimpiája Csomádon

Iskolai válogatottunk lelkesen és nagy odaadással vette fel a küzdelmet a másik két iskolával szemben,


Kézilabda házibajnokság…

2022. március 10. csütörtök


Folytatódik a Diákolimpia

2022. február 4. péntek

Folytatódik a Diákolimpia

 A Diákolimpia versenysorozat alsó tagozatos tanulóink szereplésével folytatódott tovább.


Diákolimpia Mezei futóverseny

2021. november 19. péntek


Tudósítás az asztalitenisz diákolimpiáról

2021. november 9. kedd


Kerékpáros túra

2021. november 9. kedd


Újra indulhattunk a Diákolimpián

2021. október 8. péntek

Újra indulhattunk a Diákolimpián 2021.09.22.

"Hagyományosan az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnoksággal indult idén is a versenysorozat,"


Kisiskolások sportversenye 2020.10.14.

2020. november 16. hétfő

Kisiskolások sportversenye 2020.10.14.

Örömmel mondhatjuk, hogy sikersorozatunk tovább folytatódott!


Magyar Diáksport Napja

2020. október 15. csütörtök

 

Magyar Diáksport Napja a csomádi iskolában


„Az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanapján” (a Magyar Diáksport Napon) 2020.

szeptember 25-én, pénteken közös mozgásra hívtuk iskolánk tanulóit.

Ennek keretében a következő sportprogramokat szerveztük:

  • hagyományos diáksport napi futás (2020 m)
  • legalább 120 perces aktivitás
  • kerékpározás (az új csomádi kerékpárút felavatása)

Atlétika Diákolimpia

2020. október 15. csütörtök

 

Atlétika Diákolimpia


2020. szeptember 30-án, Albertirsán rendezték meg a tanév első diákolimpiai csapatversenyét. Egy 4 fős fiú és egy 5 fős lány

csapattal vettünk részt ezen a versenyen. Mindkét csapatot indítottuk magasugrásban, távolugrásban és kislabda hajításban. A fiúkat

pedig egy negyedik számban, a súlylökésben is neveztük.


Kerékpáros vándortábor az Őrségben

2020. szeptember 16. szerda


Immáron második alkalommal tartottunk iskolánkban sí szünetet februárban.

A hétvégéhez csatolt pénteki és hétfői napokkal összesen négy napos hosszúhétvége állt rendelkezésre, hogy a diákjaink a családjukkal kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek egy kicsit a félévi hajrát követően.


Játékos sportversenyek Diákolimpia Pencen

2020. január 23. csütörtök

Újabb állomására érkezett a Diákolimpia. Pencen rendezték meg a Játékos sportversenyek körzeti fordulóit, ahol iskolánk első ízben vett részt. 10 játékból álló vetélkedőn a második, harmadik és negyedik osztályos tanulóink 14 fős csapata versengett a továbbjutásért. 


A Diákolimpia idei első megyei versenye az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság volt. A versenyt Albertirsán rendezték meg, ahol iskolánkat 5 lány (Bobják Viola, Kiss Liliána, Nagy Szimonetta, Nemeshegyi Dalma és Szabó-Pujcsi Natasa) és 6 fiú (Duró Dániel, Juhász Bálint, Kovács Dániel, Lajtos Máté, Sebeők Mátyás, Vass Máté) tanuló képviselte.


A Magyar Diáksport Szövetség szeptember 27-én közös mozgásra hívta az ország iskoláit az Európai Diáksport Napján.


A csomádi kosarasok évzárója

2019. július 8. hétfő

A veresegyházi BKG Kosárlabda Szakosztály csomádi kosaras palántái június 12-én tartották évzáró rendezvényüket az Esztergály Mihály Általános Iskolában. 


Május végére kialakultak a helyosztók párosításai mindkét csoportban.

A helyezésekért, illetve az érmekért komoly, de sportszerű mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.


Tudósítás a kézilabda házibajnokságról

2019. június 20. csütörtök

Májusban - hagyományteremtő szándékkal - megrendezésre kerültek a kézilabda házibajnokság csoportküzdelmei.


DIÁKOLIMPIA-labdarúgás

2019. április 18. csütörtök

A 2018-2019-es tanévi Diákolimpián részt vett iskolánk egy 8 fős csapattal, ahol a két fordulóban először ezüstéremmel, másodszor pedig elsőként, aranyéremmel tértünk haza.


Meghonosodott a kosárlabdázás

2019. április 18. csütörtök

Nincs két esztendeje, hogy Veresegyházon megalakult a BKG Kosárlabda szakosztály, amely a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a helyi Önkormányzat együttműködése révén új sportágat honosított meg a településen.


Januári kézilabdás tudósítások

2019. február 7. csütörtök

Mozgalmas hónap volt a januári kézilabdázóink számára. A hónap közepén IV. korcsoportos (7-8. osztályos) lány csapatunk a decemberi jó teljesítményének köszönhetően ismét meghívást kapott Kismarosra, hogy egy négycsapatos torna keretében dőljön el: ki képviseli majd a váci körzetet a megyei területi versenyen.


A Franciaországban zajló női kézilabda Európa bajnoksággal egy időben rendezték meg 2018. december 11-én a váci térségi lány kézilabda diákolimpiát a kismarosi sportcsarnokban. 


Ping - pong

2018. december 7. péntek

2018. november 23-án az őrbottyáni iskolában gyülekeztek a résztvevők, hogy összemérjék tudásukat a regionális asztalitenisz diákolimpián. Iskolánk népes csapattal vett részt ezen a megmérettetésen úgy a lányok, mint a fiúk mezőnyében. 


III. helyezett lett a focicsapatunk!

2018. november 10. szombat

2018.október 18-án rendezték meg Vác vonzáskörzetének labdarúgó diákolimpiai versenyét a II. korcsoportos fiúk számára a sződi sportpályán.


Mezőn voltunk, futottunk egy jót!

2018. október 25. csütörtök

2018. szeptember 28-án, pénteken népes csapattal vettünk részt a jubileumi XV. Sződi Mezei Futófesztiválon. 34 alsós és 13 felsős tanulónk állt rajthoz a népes mezőnyben.


2018. szeptember 18-án, kedden különleges vendég érkezett iskolánkba. Energikus, mosolygós, életszerető. A pólójára rajzolt hatalmas szív is arról árulkodott, hogy nem telhet el egy nap sem számára szeretet és kedvesség nélkül.


Diákolimpiai döntő

2018. július 9. hétfő

Június 18-21. között a Szombathelyen és Vépen megrendezett diákolimpiai országos döntőn vettek részt atlétáink és labdarúgóink Szabó Zoltánné vezetésével. Köszönjük a kíséretet biztosító felnőttek segítségét is! Kóródi Zalán (4. o.) összetett atlétikai versenyben IX., Nagy Szimonetta (6. o.) 600 méteres síkfutásban XVI. lett, iskolai focicsapatunk XVI. helyezést ért el. Gratulálunk!

 

Kelemen Ildikó intézményvezető


Kis Iskolák Atlétika Pest megyei Döntő

2018. június 25. hétfő

Május 15-én Albertirsára utazott iskolánk 15 tanulója, hogy az ott megrendezett atlétika-versenyen ismételten meg tudjuk mutatni a többi iskolának, milyen gyorsak, ügyesek és elszántak a csomádi gyerekek.


Márciusban sikerült veretlenül megnyernünk a kisiskolák váci körzetének regionális bajnokságát, így kvalifikáltuk magunkat a Pest megyei döntőre, melyet Gödön rendeztek meg 2018. május 9-én. 


2018. április 24-25-én zajlott le Vácott - a diákolimpia rendezvénysorozatán belül - a váci körzet atlétikai csapatbajnoksága. Iskolánk két korcsoportban (III. és IV.) állt rajthoz. 


Az iskolai házi kerékpáros ügyességi versenyen legjobb helyezést elért tanulók közül hatan -két lány és négy fiú - alkotta iskolai válogatottunkat a Dunakeszi Rendőrkapitányság által szervezett kerékpáros ügyességi versenyen 2018. március 27-én.


2018. március 10-én szombaton iskolánkban projektnapot tartottunk, melynek keretében az iskola sportpályáján egy sokoldalú ügyességet igénylő kerékpáros ügyességi pályán mutathatták meg bringás tehetségüket a kihívást kedvelő felsős tanulóink. A pályán volt hegymeneti szakasz, dinamikus rész, illetve koncentrációt-, és egyensúlykészséget igénylő feladatsor is. 


2018. március 9-én Sződön rendezték a 200 diáknál kevesebb tanulót foglalkoztató iskolák váci körzeti labdarúgó diákolimpiai küzdelmeit. Hűvös, de napfényes időben zajlottak a körmérkőzéses küzdelmek a sződi műfüves focipályán. Iskolánk csapata veretlenül szerezte meg az első helyet a 6 csapatos villámtornán, így mi fogjuk képviselni a váci körzetet áprilisban a pest megyei döntőben.


Február 15-én - csütörtök délután- sok-sok csomaggal készülődő csoport jelent meg a suli előtti parkolóban. Felnőttek és gyerekek szálltak a buszba, hogy a következő négy napon élvezhessék ezt a gyönyörű téli sportot az ausztriai Mönichkirchenben. A csoport este érkezett Kőszegre a Csikar Panzióba, ahol a szobák elfoglalása után kiadós vacsora, majd a csapat előtt álló négy nap programismertetése következett.


Futsal teremfoci

2017. december 22. péntek

November 16-án a Pest megyei Diákolimpia Vác vonzáskörzeti teremfoci bajnokságának selejtezőjéről a IV. korcsoportos fiaink (Ilyés Gergő, Kósa Marcell, Szentandrási Bence 7. osztályos tanulók és Borbély Zoltán, Dulka Zoltán, Kómár Dominik és Laczkovics Barnabás 8. osztályos tanulók) I. helyezettként jutottak tovább a körzeti döntőbe, ahol november 23-án ismételten I. helyezést szereztek. 


Az őszi szünetet követően (november 17-én) rendezték meg a regionális asztalitenisz diákolimpiát Őrbottyánban a Kvassay Jenő Általános Iskolában.


Pattog a labda a csomádi suliban!

2017. november 8. szerda

Az új tanévben két területen szélesedtek az Esztergály Mihály Általános Iskolában űzhető tanórán kívüli mozgáslehetőségek.

 


XIV. Sződi Futófesztivál

2017. november 8. szerda

Idén is megrendezésre került a mezei futóverseny Sződön 2017. szeptember 29-én. Évek óta nagyon várják tanulóink, hogy részt vehessenek a versenyen, ebben a tanévben 58 diákunk teljesítette lelkesen a kijelölt távot! 


Ugrókötél bemutató iskolánkban

2017. november 8. szerda

2017. szeptember 27-én iskolánkba látogatott Bánhegyi Adrienn, a nemzetközileg elismert sportoló és személyi edző, testnevelő tanár, többszörös világ- és Európa bajnok előadó, a Cirque du Soliel társulat tagja többszörös ugrókötél világ és Európa - bajnok.


Májusi sportversenyek

2017. július 24. hétfő

Május 8-án Pest megyei labdarúgó döntő volt Gödön, ahova 8 reményteli tanulónk (Kósa Marcell, Szentandrási Bence (6. o.), Borbély Zoltán, Dudás Martin, Kómár Dominik, Laczkovics Barnabás, (7. o.) Davcsó Bálint, Eged Viktor (8. o.)) érkezett Gábor bácsi kíséretében.


Úszásoktatás

2017. április 11. kedd

A 6. osztályos tanulók az intézményfenntartó finanszírozása mellett, az idei tanévben is kétszer három alkalmas, kötelező tantervi úszásoktatáson vettek részt alkalmanként két óra terjedelemben.


Foci

2017. április 11. kedd

Március 23-án, Sződön, Diákolimpia Labdarúgás Területi Döntőn vett rész iskolánk focicsapata.


Labdarúgás

2016. december 20. kedd

Tanulóink november 11-én és 17-én a Vác – vonzáskörzeti teremlabdarúgás diákolimpiai területi döntőjén vettek részt Vácrátóton.


Októberi sportesemények

2016. december 2. péntek

Október 2-án véget ért a 6. osztályos tanulók őszi, kötelező tantervi úszásoktatása az AQUAWORLD Budapest uszodájában.


Májusi atlétikaversenyek

2016. június 29. szerda

Május 19-én, kis iskolák közötti atlétikaversenyre került sor Vácott. Iskolánk 12 tanulóval indult a megmérettetésre, ahol összetett, váltófutás és egyéni futószámban kellett versenyezniük. Mivel sokan megbetegedtek, ezért több tanuló csak aznap szembesült a ténnyel hogy versenyeznie kell, ezt a bátorságot most itt is megköszönöm nekik!

 

A fiúk kilenc iskola indulói közül a IV. helyen végeztek többpróba összetett számban, és II. helyen váltófutásban.  A csapat tagjai: Kósa Marcell, Borbély Zoltán, Hesz Rómeó, Orgován Richárd, Ilyés Gergő és Laczkovics Barnabás.

 

A lányok 4 csapat közül a II. helyet érték el összetett számban és váltófutásban egyaránt. A versenyzők név szerint: Szentandrási Szófia, Maticsek Anna, Monos Jázmin, Vass Nikolett, Demény Lili és Mátyási Brigitta.

 

Ezen a napon egy másik verseny is zajlott, mégpedig a Kölyök-atlétika program versenye 3. és 4. osztályosok számára. Itt tízfős csapatnak kellett különböző akadály-, ugró-, dobó versenyszámokat teljesítenie. 13 iskola indulói közül a nagyszerű VI. helyen végzett csapatunk! Itt is kiemelném, hogy nagyon sokan csak beugró, helyettesítő versenyzők voltak a sok betegség miatt! Nekik külön elismerés jár ezért a teljesítményért! A csapat tagjai: Bubán Szimonetta, Fábián Napsugár, Kurucz Lilla, Magai Nóra, Molnár Emma, Békési Benedek, Demény Milán, Erdős Bence, Jármer Dominik és Vass Máté.

 

Gratulálok minden versenyzőnek és köszönet minden kísérő szülőnek, akik bármilyen formában segítették iskolánk tanulóit!

 

Szabó Zoltánné (Kati néni) testnevelő


Foci diákolimpia

2016. június 29. szerda

A Csévharaszton rendezett megyei döntőn csapatunk II. helyezést ért el, miután Tóalmást és Szigetszentmártont legyőzve az utolsó mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedtünk a jászkarajenői iskolától.

 

Gratulálunk a helytállásért a csapat tagjainak, kiemelve a két ötödikes tanulónkat – Kósa Marcellt és Szentandrási Bencét -, amiért a 7-8-os mezőnyben is bátran játszottak!

 

Köszönjük a szülőknek a szállításban nyújtott segítséget!

 

Véghelyi Csaba testnevelő


Úszásoktatás

2016. június 6. hétfő

Úszásoktatás

 

Április 11-én kezdődött el 6. osztályosok kötelező, térítésmentes tantervi úszásoktatásának tavaszi időszaka is, amelyen belül a tanulók kéthetente három alkalommal fejleszthették úszással kapcsolatos képességeiket az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő uszodájában.

 

Kelemen Ildikó igazgató


Atlétika verseny

2016. június 6. hétfő

Április 25-én és 26-án atlétikaversenyen jártak Vácott iskolánk tanulói. Hétfőn a fiúk, kedden a lányok mérték össze tudásukat a Vác-környéki iskolákkal távolugrásban, futásban, kislabda-hajításban.


Foci diákolimpia

2016. június 6. hétfő

Április hónapban elkezdődtek az idei küzdelmek is iskolánk számára, ahol három külön korosztályban mérettettünk meg:


Házi teremfoci bajnokság

2016. április 20. szerda

Február-március hónapban ismét megrendeztük a már hagyománnyá vált iskolai focibajnokságot, melyre rekordszámú tanuló (23) jelentkezett. A küzdelmek során az első helyet a „Csomádi Hagyományőrző Egyesület” csapata szerezte meg.

 

A győztes csapat tagjai: Szántó Noémi, Davcsó Bálint, Kómár Dominik, Davcsó Károly.

 

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

Szabó Zoltánné testnevelő


Újabb tanulói siker

2016. április 20. szerda

Borbély Zoltán 6. osztályos tanuló a Magyar Labdarúgó Szövetség Tehetségközpont Programjának keretein belül a megyei kiválasztó eseményen olyan kiemelkedően teljesített, hogy bekerült a Pest megyei válogatott bő keretébe, így részt vehet az első közös edzésen, melynek célja megtalálni minden megyében azokat a tehetséges 12-13-14 éves gyermekeket, akik rendszeres képzés után alkalmasak lehetnek U15-ös korosztályban a magyar nemzeti utánpótlás-válogatottban szerepelni. Gratulálunk!

 

Kelemen Ildikó igazgató


Önvédelmi oktatás

2016. március 21. hétfő

A második félévben a tantervi követelmények alapján, a tanév végéig heti egy testnevelés tanóra keretén belül, a helyi önkormányzat támogatásával, a tanórát tartó pedagógus jelenléte mellett Verók Péter kempo edző tart önvédelmi oktatást tanulóinknak felső tagozaton. Évek óta tervezett lehetőség vált valóra, reméljük, hogy ezzel az újítással is hozzájárulhatunk tanulóink további fizikai és szellemi fejlődéséhez és a heti öt testnevelés tanóra tartalmasabb kitöltéséhez.

Kelemen Ildikó igazgató

 

onvedelem.jpg


Sportág ismertető

2016. március 16. szerda

Február 2-án Havas Balázs, a Vasas SC élsportolója, (az Egyesült Államokbeli Oklahomában megrendezett U23-as férfi kajak egyesek maratoni versenyszámának világbajnoka) a testnevelés órák keretein belül minden osztályban ismertetést tartott az általa űzött sportágról.

 

Kelemen Ildikó igazgató


Foci diákolimpia

2015. december 13. vasárnap

Az idei november is elhozta a lehetőséget, hogy legügyesebb focistáink megmutathassák tehetségüket. A hónap legelején a Vácrátóton rendezett eseményen a 3-4. osztályosok Juhász Bálint vezényletével éppen csak lecsúsztak a dobogóról. Utánuk következtek az 5-6. osztályosok, ahol a Nagymaros elleni mindent eldöntő mérkőzésen egy egyéni hiba okán kapott gól pecsételte meg a csapat sorsát, amely így nem juthatott tovább.

 

Végül a legnagyobbakra, a 7-8. osztályos fiúkra is sor került. A mutatott játék az ellenfelek testnevelőit is meggyőzte, azonban egy kontrával a legerősebb ellenféllel szembeni mérkőzésen alul maradtunk, miután a játékvezető nem adta meg egy −amúgy szabályosnak tűnő− gólunkat. Így sajnos idén elmaradt a továbbjutás a teremfociban, reméljük tavasszal a szabadban rendezett diákolimpián több sikerrel járunk!

 

Köszönjük a gyerekek szállításában résztvevő szülők segítségét!

 

Véghelyi Csaba testnevelő


Olimpiai bajnok iskolánkban

2015. december 13. vasárnap

Az Esztergály Mihály Hét alkalmából kapott meghívást iskolánkba Kovács Ágnes többszörös olimpiai bajnok úszónő. Egy rövid, hangulatfokozó olimpiai közvetítés bejátszása után felső- majd alsó tagozatos tanulóinknak nyílt lehetősége az egykori élsportolóval történő beszélgetésre.

 

Kovács Ági nagyon tanulságos gondolatokat osztott meg tanulóinkkal a tanulás és a tudás fontosságáról, a célkitűzések és a kitartó munka jelentőségéről és ezek, eredményességgel való összefüggéseiről.

 

Több tanulónk is ismerte már a sportolónőt, hiszen az őszi időszakban, tanulóink másodízben vettek részt a kötelező tantervi úszásoktatáson, amelyet a Kovács Ági Úszóakadémia biztosított.

 

A program végén tanulóinknak lehetősége nyílt közös fénykép elkészítésére is.

 

Kovács Áginak köszönjük, hogy meghívásunkat elfogadta és tanulóink neveléséhez, −a nálunk megosztott− gondolataival hozzájárult.

 

Kelemen Ildikó igazgató

oli_1.jpg   oli_2.jpg


Sportág bemutató

2015. november 4. szerda

Október 14-én, -a testnevelés órák keretein belül- minden osztály Kempo-bemutatót láthatott. A már évek óta rendszeresen bemutatott önvédelmi mozgásformával tovább ismerkedhettek tanulóink, amelynek további gyakorlására bővebb lehetőség nyílik a délutáni edzéseken.

 

Kelemen Ildikó igazgató


Úszásoktatás

2015. október 16. péntek

Az idei tanévben, (a fenntartó finanszírozásával) a 6. osztályos tanulók, 2x3 alkalmas, kötelező tantervi úszásoktatáson vesznek részt alkalmanként 2 óra időtartamban az AQUAWORLD Budapest uszodájában. Az őszi oktatás időpontjai: október 5.; 19.; november 02. (hétfő)

 

Az úszásoktatást lebonyolító Aquaworld-Kovács Ági Úszóakadémia csapata délután is szívesen lát magán- illetve egyéb csoportos jelentkezőket.

 

További információk az alábbiakban tekinthetők meg: Úszóakadémia

 

Kelemen Ildikó igazgató


Sződi Mezei Futófesztivál

2015. október 16. péntek

Idén is megrendezésre került a mezei futóverseny Sződön 2015. október 2-án. Évek óta nagy lelkesedéssel indulnak tanulóink e versenyen. Az időjárás nagyon kedvezett számunkra, így ebben a tanévben 45 alsós diákunk teljesítette lelkesen a kijelölt távot! Jutalmuk a sportolás öröme és a jó idő mellett a részvételért kapott érem, egy pohár tea és pici meglepetés volt. A legjobb eredményt Bartal Bence és Bobják Viola 2. osztályos tanulók érték el.

 

A negyedikesek immár négy éve szinte egész osztállyal indulnak útnak, ami a szülőknek köszönhetően idén is így lehetett, így a jutalom és a sportolás mellett egy jókedvű közös délutánt tölthetett el együtt az osztály.

 

A felső tagozatban 16 bátor versenyző indult neki a 1500-2600 m-es távnak. Közülük Kómár Dominik a kiváló 5. helyen ért célba!

 

Gratulálunk minden indulónak a versenyen való helytállásáért!

 

Köszönjük a szülők segítségét a gyermekek sportversenyre való eljuttatásában.

 

Szebeni Zsuzsa

alsós munkaközösség – vezető

 

Szabó Zoltánné testnevelő


Bódi Beatrix                3. o.     Tánc, Disco-Formáció: Országos Táncverseny I. helyezett

Komáromi Lili              4.o.      Országos Táncverseny I. helyezett

Szabó-Pujcsi Natasa   3.o.      Országos Táncverseny I. helyezett

Demény Lili                 5.o.      Országos Táncverseny I. helyezett

                                              Európa Bajnokság Balatonfüred: II. helyezés

 

Vass Nikolett              5.o.      Akrobatikus Rock and Roll: Országos Bajnokság VII. helyezett

Kiss Zsófia                 7.o.      Csömöri Talentum Kupa: III. helyezés  (lovaglás)

Kozma Lívia               7.o.      Az év játékosa 2014/15. Veresegyház (kosárlabda)

Borsodi Márton            8. o.     Országos Bajnokság 16. helyezés, Budapest Bajnokság I. helyezett kosárlabda

 

Az elért teljesítményekhez gratulálunk!

 

Szabó Zoltánné sportfelelős

 

A fenti eredmények, a tanév végén kiosztott és vissza is juttatott szülői kérdőívek alapján kerültek publikálásra.

 


Foci Diákolimpia

2014. december 20. szombat

Iskolánk fiú focicsapatai idén 3 korosztályban neveztek a teremfoci Diákolimpiára. Mindhárom kategória körzeti selejtezője a vácrátóti iskola csarnokában került megrendezésre.


Kempo és tánc bemutató

2014. október 20. hétfő

Október 23-án tanulóink a Kempo sportággal és az akrobatikus rock and roll tánccal ismerkedhettek meg. Mindkét bemutatóban aktívan szerepeltek saját tanulóink is. Két hasznos, sokak számára újszerű mozgásformával ismerkedhettek meg tanulóink, amelyeknek további gyakorlására településünkön a délutáni edzések során lehetőségük nyílik.

 

Kelemen Ildikó igazgató


XI. Sződi Mezei Futófesztivál

2014. október 20. hétfő

Idén is megrendezésre került a mezei futóverseny Sződön 2014. október 3-án. Évek óta nagyon várják tanulóink, hogy részt vehessenek a versenyen, ebben a tanévben 47 alsós és 8 felsős diákunk teljesítette lelkesen a kijelölt távot! Jutalmuk a sportolás öröme mellett a részvételért kapott érem, egy pohár tea és egy pici meglepetés volt.

 

Gratulálunk minden indulónak a versenyen való helytállásáért!

 

Köszönjük a szülők segítségét a gyermekek sportversenyre való eljuttatásában.

 

A versenyről szóló képek megtekinthetők a www.domiterzoltan.hu weboldalon.

 

 

Szebeni Zsuzsa
alsós munkaközösség-vezető

 

 

szodi_futoverseny.png


November 28-án 7 gyermekkel és egy kisebb szurkolótáborral (apukákkal) érkeztünk meg Vácrátótra. Nagy lelkesedéssel, nagy reményekkel indultunk neki a versenynek. Elkísértek minket a gyerekek edzői is, akik nemcsak taktikai utasításokkal segítették a gyerekeket, hanem az utaztatásban is segítettek.

 


Iskolánk tanulói ismételten sikeresen szerepeltek a kis iskolák között megrendezett atlétikai Pest megyei döntőben. Vácott 10 iskola tanulói mérték össze erejüket az atlétika több versenyszámában (zord időben, esőben, csúszós talajon, pocsolyában). A csomádiak előtt nem létezett akadály! 13 tanulónk versenyzett és a döntő végére mindenki nyakában érem lógott!

 


Áprilisi sportversenyek

2013. április 26. péntek

Végre eljött a jó idő, a tavaszi versenyek ideje!

 

18-án egy nyolcfős csapattal utaztunk Pencre, a kispályás labdarúgó területi döntőjére. Nagyon nagy elszántsággal játszottak a fiúk, de egy győzelem és egy döntetlen sajnos kevés volt a továbbjutáshoz. Jobb gólkülönbséggel a kosdi csapat jutott tovább. A fiúk elkeseredettsége érthető volt, hiszen mindent megtettek a győzelemért!

 


Focibajnokság

2013. április 3. szerda

Az idei évben is nagyon várták a gyerekek a házi focibajnokságot. Miután a nyolcadikosok túl voltak a felvételin, négy csapattal, összesen 16 tanulóval el is kezdődtek a meccsek. Sajnos a sok betegség miatt, egy kicsit elhúzódott a bajnokság, de a döntő nap izgalma mindent elfelejtetett. A Csomádi Asszonykórus és  A Gumimacik csapata kiemelkedett a 4 csapat közül, a győzelemért is ők játszottak. Fordulatos és izgalmas mérkőzésen végül a „Csomádi Asszonykórus” 3:2 arányban verte ellenfelét, így ők lettek a 2012. év győztesei. Név szerint: Davcsó Bálint, Gyöngyösi Olivér, Orgoványi Ádám, Salamon Milán, Vacaru András. A gólkirály Molnár Szabolcs lett 14 rúgott góllal!

 

 


Diákolimpia futsal területi döntők

2012. november 22. csütörtök

2012.11.13-án és 19-én, Vácrátóton Futsal mérkőzéseken vettek részt a csomádi iskolások. A III. korcsoportosoknál Vacaru András, Vezér Bálint, Bódi Gergő, Borsodi Márton, Gyöngyösi Olivér, Csaba Viktor, Bagyánszki Balázs és Zimmermann Dániel alkotta a focicsapatot. Nagyon nagy küzdelemben, sok kihagyott lehetőséggel, mindig egyetlen góllal kapott ki a gárda és így csak a 6. helyen végzett.

 


Kistérségi mezei futóverseny

2012. október 2. kedd

Idén (2012.09.28.) is megrendezésre került a várva várt futóverseny Sződön. Évek óta nagy lelkesedéssel indulnak tanulóink a megmérettetésre.


„Focilázban az iskola”

2012. szeptember 25. kedd

A nyári jó idő és nyüzsgés a tanév első hónapjában sem hagyott alább. Az iskolai újdonságok és programok körét színesítette a 2012. szeptember 21-én 17 órakor megrendezésre kerülő Csomád Község Önkormányzata és az MLSZ országos labdarúgó pályaépítési programja keretén belül megépült kisméretű műfüves pálya ünnepélyes átadása.