Mai névnap

Időjárás

Sí – és túratábor a februári napfényben

2020. április 8. szerda

Immáron második alkalommal tartottunk iskolánkban sí szünetet februárban.

A hétvégéhez csatolt pénteki és hétfői napokkal összesen négy napos hosszúhétvége állt rendelkezésre, hogy a diákjaink a családjukkal kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek egy kicsit a félévi hajrát követően.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, iskolánk is biztosított szervezett, csoportos táborozást erre az időre.

Az alsós farsangi eseményeket megvárva indultunk február 13-án délután külön busszal Kőszegre, mely történelmi kisváros szolgált bázisul a 4 napos sí-, és túra programjainkhoz.

Az idei táborban már külön túracsoport is alakult azok számára, akik nem a sísportban keresték a kikapcsolódást, hanem a fenséges erdők csendjében barangolva.

A mönichkircheni sípályán a felnőttek közül többen is beálltak a gyerekek közé a középhaladó szinten síelő csoportba, hogy tudatosan fejleszthessék sí technikájukat.

Voltak a felnőttek között természetesen „magányos farkasok” is, akik önállóan rótták a lejtőket.

Amíg a síelők a szikrázóan fehér havon síeltek, addig a túrázók az Alpok keleti végén lévő Wechsel hegyen túráztak, felkeresve érdekesebbnél érdekesebb helyeket, látnivalókat.

Az egyik este - a vacsorát követően - városnéző sétát tettünk Kőszeg történelmi belvárosában, ahol túlzás nélkül állíthatóan minden kő és háztömb árasztja magából a magyar történelmi vonatkozásokat.

 

 

A séta során idegenvezetőnk mesélt az 1532-es várostromról, a szabad királyi város életéről, illetve a trianoni békediktátum Kőszegre nézve is végzetes igazságtalanságairól.

Az utolsó este zajlott az eredményhirdetés, melynek keretében minden résztvevő egyedi készítésű kerámiaérmet, valamint emléktárgyat vehetett át.

 

Ezt követően játékos farsangi hangulatú vetélkedő zajlott három csapat részvételével. A több fordulós vetélkedőn az alábbi témakörök közül választhattak a csapatok: kvíz kérdések 2005-ből; filmzenék és musicalek dallamának felismerése; Kőszeggel és a síeléssel kapcsolatos kérdések; illetve a csapatok saját produkciói.

A nyertes csapat tagjai hasznos tárgynyeremények közül választhattak.

Nagyon tartalmas négy nap volt, úgy sportértékét, mint kulturális- és szórakoztató eseményeit tekintve az idei tábor! Jövőre ismét eljövünk!

Varga László

táborvezető