Mai névnap

Időjárás

Álom havának (december) iskolai eseményei

2020. január 23. csütörtök

December első vasárnapján 10 elsős kislányunk képviselte iskolánkat az Idősek napján. Nagy sikerrel mutatták be a Hópihék táncát, melyet Nagyné Szabó Mónika és Wickné Pallos Hedvig pedagógusaink tanítottak be.

 

A hónap első hetében adventi gyertyagyújtással várták osztályaink a karácsony közeledtét.

 

Több megmérettetésen is részt vehettek tanulóink az év utolsó hónapjának első hetében. Alsós iskolai válogatott csapatunk Pencen járt a diákolimpia égisze alatt szervezett játékos sportversenyen, legjobb felsős matekosaink a Kőrösi matematika versenyen mérhették össze tudásukat kortársaikkal Dunakeszin, míg hetedikes fiaink Fóton vettek részt angol tanulmányi versenyen.

 

 

December hatodikán megtartottuk az órarend szerinti első négy tanórát, majd az iskola teljes közössége levonult a főbejárathoz, hogy izgalmak közepette várjuk a Mikulás érkezését. Rövid várakozást követően krampuszainak kíséretében megérkezett kedves vendégünk, akit szívet melengető műsorral köszöntöttünk. A Mikulás felkereste osztályainkat, ajándékcsomagot adott át minden gyereknek, majd elmondta az adott osztállyal kapcsolatos észrevételeit, egyúttal felhívta a tanulók figyelmét, hogy a következő évi találkozásig különösen mire figyeljenek.

Lehetőség volt egyéni találkozásra és beszélgetésre is a Mikulás fogadóóráján. Külön köszönjük Matyókáné Tóth Piroska és Csiki-Babics Márta kolléganők Mikulás napi szervező munkáját!

 

 

A december hetedikei, szombati munkanapon munkaértekezlettel indítottuk a napot, melynek során értékeltük a november havi iskolai eseményeket, valamint egyeztettük a félév zárásáig terjedő feladatinkat. Az értekezlet után kreatív foglalkozás keretében - közösségformáló szándékkal - karácsonyi díszeket varrtunk Horváth Tina szakszerű irányításával.

 

A hónap második hetének első napján sor került osztályaink fényképezésére, mely csoportképek felkerültek a 2020. évi csomádi falinaptárra. Karácsonyi ajándékként minden tanuló, aki szerepel az osztályképen, kapott egy falinaptárt.

 

A Lázár Ervin Program keretében (állami finanszírozással) harmadikosaink Vácott a Váci Dunakanyar Színház előadásában megtekinthették a Csillagszemű című előadást. E program keretében a tanév hátralévő részében mindegyik osztályunk eljut majd egy-egy kulturális eseményre.

 

December 12-én hetedikes osztályunk szüleinek tartottam rendkívüli szülői értekezletet.

 

December második „munkás” szombatján pályaorientációs napot tartottunk. Alsósaink és felsőseink korosztályuknak megfelelő szintű foglalkozások keretében ismerkedhettek különböző szakmákkal és hivatásokkal (részletesen külön olvashatnak erről).

 

 

December 15-én, vasárnap avattuk fel az első világháborús emlékművet a község központjában. Az avatóünnepség keretében Lajtosné Dudok Mária kolléganőnk Wass Albert verset mondott el, jómagam pedig néhány katonadalt énekeltem a jelenlévőknek.

 

A hónap utolsó tanítási hetében nagy sikerű karácsonyi portékavásárt tartottunk iskolánk aulájában. Szebbnél szebb kreatív ajándéktárgy készült erre az alkalomra Szendreyné Bere Éva kolléganőnk és tanítványai jóvoltából. Sor került egy nagyobb méretű erdei manó „árveréses” értékesítésére is.

 

A december huszadikai utolsó tanítási napon iskolai karácsonyi műsorral kedveskedtek tanítványaink Juhászné Szeitz Szilva, valamint Csiki-Babics Márta karvezető irányításával, majd a tornaterembe vonultunk, ahol megtekinthettük elsőseink Hópihék táncát, illetve megtapsoltuk a tanulmányi versenyeken az iskola képviseletében jeleskedő tanulóinkat:

 

a Neumann komplex tanulmányi versenyen:

5-6. osztályos csapatunk az értékes III. helyet szerezte meg. A csapat tagjai voltak: Chlopkó Sára Lili és Lajtos Angelika 5. osztályos-, valamint Gellén Arlett és Pleva Márton 6. osztályos tanulók.

a Kőrösi matematika versenyen:

  • Lajtos Angelika (5. osztály) első helyezést,
  • Varga Brúnó (5. osztály) 5. helyezést,
  • Gellén Arlett (6. osztály) 6. helyezést,
  • Lajtos Márton (8. osztály) 4. helyezést ért el.

 

 

A közös iskolai karácsonyt követően kezdődtek az osztálykarácsonyok közös játékokkal, ajándékozással, valamint a testvérosztályok felkeresésével és megajándékozásával.

Ezen a napon, délután tartottuk iskolai dolgozóink számára a fehér asztalos karácsonyi összejövetelünket, melyen Klement János polgármester úr is tiszteletét tette.

A hónap zárásaként a Falukarácsonyon léptek fel ismét elsős kislányaink, hogy örömöt csaljanak az őket néző közönség szemébe.

 

Nevelőtestületünk, tanulóink és iskolai dolgozóink nevében sikerekben és egészségben bővelkedő Boldog Új Esztendőt Kívánok minden kedves olvasónak!

 

Varga László

intézményvezető