Mai névnap

Időjárás

Alsós farsang 2020. február 13.

2020. április 7. kedd

Az idei tanévben a harmadik osztály vállalta el a farsang megszervezését. Témánk az „Állatok farsangja” volt. Ezért a farsang kezdetekor sok-sok állatjelmezbe öltözött kisgyermek sorjázott be a tornaterembe. 

Ötletesnél ötletesebb jelmezeket láttunk, különösen a saját készítésű alkotások arattak nagy sikert.

 

Kezdésként a 3. osztályosok elfurulyázták az „Itt a farsang, áll a bál…” kezdetű dalt, majd a 4. osztály fergeteges nyitótánca következett. Ezután a harmadikosok farsanghoz kapcsolódó hagyományokat idéztek fel. Télűző rigmusokkal elkergettük a hideget, párválasztó dalt énekeltünk, táncoltunk, végül a kiszebábot jelképesen vízbe dobtuk.

 

A hangulatot tovább fokozták vendég fellépőink, az Angel dance táncosai, és Mojzes Zoé a 6. osztályból, akiktől a már megszokott, színvonalas előadást láttuk.

Ekkorra már a farsangi hangulat adott volt, mi más következett volna, mint az osztályonkénti jelmezes bemutatkozás, felvonulás.

Az osztályok meglepetéssel is készültek, egy állatokról szóló dalra készítettek koreográfiát, és közös táncra hívták a többieket. A hangulat ekkor már tetőfokára hágott, eljött az idő egy kis pihenésre, energiáink pótlására.

A büfében farsangi fánk, zsíros kenyér és tea várta a gyerekeket, és ekkor lehetett megvásárolni a tombola szelvényeket is. Aki bírta még szusszal (nagyon sokan voltak), a diszkóban táncolhatott, ahol már igazi buli hangulat alakult ki.

Ezután ismét meglepetés vendégek következtek. Laczkovics Péter, Miklósi András József és Sebeők Domán izgalmas kártyatrükkökkel varázsolták el a lelkes közönséget.

Végül elérkezett a várva várt tombolahúzás. Hatalmas izgalmak közepette gazdára talált minden tombolatárgy, a boldog nyertesek elvitték a fantasztikus főnyereményeket is.

Ettünk, ittunk, jót mulattunk, hatalmas bulival búcsúztunk a téltől, és ezért köszönet illet mindenkit aki ott volt, aki előtte vagy utána, vagy a háttérből segítette munkánkat!

Köszönjük a segítséget az SZMK-nak, a szülőknek, a tombola nyeremények felajánlóinak, a fellépőknek, a pedagógusoknak, a 3. osztály tanulóinak!

Köszönjük Kovács Márknak (8. o.) a hangosítást, a segítséget!

 

Juhászné Szeitz Szilvia és Vargáné Kéki Éva

szervező pedagógusok