Mai névnap

Időjárás

Csodaországban jártunk

2019. december 11. szerda

2019. november 12-én az 1. osztályos tanulóknak lehetőségük volt Budapesten a Karinthy Színházban megismerkedni a szülinapos 10 éves Alízzal, aki egy különös birodalomba, Csodaországba kalauzolta el nézőközönségét.

Egyik ámulatból estünk a másikba, amint Alíz csodaszerek hatására hol összezsugorodott, hol pedig óriássá nőtt. Az utazás során megismertük a különös szabályok szerint működő Csodaországot, ahol még az idő is másként telik.

A történet előrehaladtával mindenki talált magának kedvencet a kedves, humoros, különös lények közül, akiknek helyzetén Alíz szeretett volna segíteni. Izgultunk, hogy a viszontagságokkal teli út során a kislány hogyan küzd majd meg ellenségével, a Szívkirálynővel, hogy jobbá tegye Csodaországot. Végül természetesen mindenki örömére sikerrel járt.

Alíz sikere pedig tanulság mindenki számára: Merjünk álmodni és önmagunk lenni! Használjuk a képzelőerőnket, fantáziánkat!

Igazán öröm olyan színházi előadást megnézni, ami mind díszleteiben, jelmezeiben, hang- és fényeffektusokban, a színészek játékában elismerést vált ki. Nagyon jól éreztük magunkat.

Ezzel a színházlátogatással tanulóink egy érdeklődést felkeltő, oktató hatású, élményekkel és tapasztalatokkal gazdagító ajándékot vihettek haza.

 

Nagyné Szabó Mónika

osztályfőnök