Mai névnap

Időjárás

Fergeteg havának (január) iskolai eseményei

2020. február 3. hétfő

"Fagyott tócsák között bukdácsol január
rossz autóbusza. Harmincegy ablakán túl
az év hadifoglyai, a csüggeteg fák
borotválatlanul, soványan ácsorognak.”

(Ladányi Mihály: Téli vers)

Tanulóink alaposan kipihenhették magukat a 16 napos téli tanítási szünet ideje alatt. A január 6-i tanévfolytatás néhány tanulónk számára nehezebben ment az elvárhatónál, nekik kellett még néhány nap, hogy visszazökkenjenek az iskolai hétköznapokba.

 

Januárban – a téli szünetet követően - 3 hét állt rendelkezésre tanulóinknak, hogy a félévzárás előtt még javítsanak az eddigi eredményeiken. Sokan éltek is ezzel a lehetőséggel.

 

Huszadikán nagysikerű bemutatót tartottak tornatermünkben a HIP-HOP Dance School táncos lábú tagjai. Több tanulónk is kért szórólapot tőlük, hogy csatlakozhassanak hozzájuk.

 

A Magyar Kultúra Napjáról rendhagyó módon emlékeztünk meg. Mind a 8 osztály választott egy-egy hungarikumot, amit az iskola közössége előtt ismertetett. Nagyon kreatív feladatmegoldásokat láthattunk ezen a tornatermi bemutatón! (részletes beszámoló külön olvasható)

 

 

Január 24-én pénteken zárult a 2019/2020. tanév első féléve, így a következő hét első napjának délutánján (január 27. hétfőn) nevelőtestületünk összeült, hogy értékelje tanulóink első félévi teljesítményét.

 

A tanév második félévének első napján, január 27-én életbe lépett második félévi órarendünk, amely e tudósítás írásakor még „próbaidős” stádiumban volt.

 

Az iskola közössége a Fóti Muharay Színház: A kis herceg című előadását nézhette meg a Művelődési Házban. Köszönjük a Csomádi Önkormányzat anyagi támogatását, amely lehetővé tette tanulóink számára ezt a színházi élményt!

 

A törvényi előírásoknak megfelelően január 31-én minden tanulónk kézhez kapta a tanév első félévéről szóló félévi értesítőjét, amely első és második osztályosaink teljesítményéről szöveges tájékoztatást adott, míg 3-8. osztályosaink számszerűsítve láthatták iskolai munkájuk értékelését.

 

A Csomádi Önkormányzat finanszírozásával megvalósulásának végső stádiumába lépett az emeleti balkonok egy részének beépítése annak érdekében, hogy helyiséghiányunkon kicsit enyhíteni tudjunk. Várhatóan február első napjaiban lesznek készen ezek a modern, 1-4 fős foglalkoztatók.

 

(A tavaszt váróknak bíztatásul: január elsején 16:03- kor, míg január 31-én 16:43-kor volt napnyugta. Már 40 perccel tovább tart ott a világosság…)

 

Varga László

intézményvezető