Mai névnap

Időjárás

Földanya havának (szeptember) iskolai eseményei

2019. október 18. péntek

Hagyományteremtő szándékkal a tanév első napjának reggelén tartottuk tanévnyitó ünnepélyünket annak érdekében, hogy ne rövidítsük le a gyerekek vakációját, illetve a családoknak ne kelljen augusztus utolsó hétvégéjére visszajönni a nyaralásból.

 

 

Az első tanítási napon a 3-8. osztályosok megválasztották, vagy pozícióikban megerősítették az osztály DÖK képviselőit, akik az osztályközösséget képviselik majd az iskolai diákönkormányzatban.

 

A hónap első két hetében megtartott tanévindító szülői értekezleteken az osztályfőnökök tájékoztatták a szülőket a tanév legfontosabb iskolai eseményeiről, feladatairól, egyúttal szóba kerültek az adott osztályokkal kapcsolatos egyeztetések, megbeszélések is.

 

16-án az önkormányzat meghívása alapján tájékoztattam a képviselőtestületet az elmúlt tanévi munkánkról, valamint a jelen tanév indulásával kapcsolatos eseményekről, terveinkről, feladatainkról.

 

Szeptember 18-án SZMK értekezletet tartott iskolánk szülői közössége. Korábbi SZMK elnökünk családjával elköltözött Vácra, így „elárvult” az elnöki szék. Az osztályok szülői képviselői megválasztották elnöknek Gál Szilvia elnökhelyettest, aki jelezte, hogy - egyéb teendői miatt – csak 2 hónapra tudja vállalni az elnöki teendőket. Döntöttek arról is, hogy a novemberi szülői bál helyett farsangi bált fognak szervezni majd februárban, valamint 500 Ft/tanuló támogatást biztosítanak az őszi tanulmányi kiránduláshoz.

 

Az előző tanévben indítottuk útjára az osztályok közötti környezetkultúra versenyünket ÖKO-KOMMANDÓ néven. A diákönkormányzat tagjaiból, valamint pedagógusainkból álló csapat szúrópróbaszerűen pontozta minden hónapban az osztályok tantermeit a megadott szempontok alapján. A tanév során a legtöbb pontot gyűjtő osztályoknak jutalomkirándulás volt a fődíj mindkét tagozaton. Ilyen előzmények alapján szállhatott fel szeptember 20-án a 2. és a 8. osztályunk az iskola elé kiállt gumikerekű kisvonatra, hogy „elvonatozzanak” a veresi Medveparkba, amíg a többi osztálynak normál tanórái voltak. A 42 tanuló felejthetetlen élménnyel gazdagodva tért vissza erről a kirándulásról! Köszönet az önkormányzat anyagi támogatásáért, valamint Szendreyné Bere Éva tanárnő szervező munkájáért!

 

 

Klement János polgármester úr kezdeményezésére felmértük a tervezett iskolabusszal kapcsolatos szülői igényeket. 29 tanuló szülője szeretné, hogy gyermekét a község területéről reggelente iskolabusz szállítsa az iskolához.

Jelenleg az önkormányzatban zajlik a tervezés, hogy a szülői igények alapján kialakítsanak egy reggeli iskolabusz útvonalat oly módon, hogy minden érintett tanuló legkésőbb 8 óráig megérkezzen a sulihoz.

 

Szeptember 3. szombatján a művelődési házban megtartott szüreti műsorban énekkarosaink képviselték iskolánk közösségét. Csiki-Babics Márta karvezető tanárnő irányításával, három szürettel-, illetve az ősszel kapcsolatos dalt énekeltek el szép sikert aratva a hallgatóság körében.

 

Iskolánk - hagyományteremtő szándékkal – csatlakozott az Európai Diáksport Napjához, melyet minden évben szeptember utolsó péntekén tartanak meg. Ez az esemény 120 perces aktív mozgásról szól, amelynek egyetlen kötelező eleme az adott évszámnak megfelelő futótáv teljesítése, azaz idén 2019 méter. A futást követően a tanulók szabadon választhattak 9 féle sportmozgás közül. A futótáv teljesítéséért, valamint minden 10 perces mozgást követően 1 db tombolaszelvényt kaptak a gyerekek. Az esemény zárásaként tombolahúzásra került sor. A szerencsés nyertesek Klement János polgármester úrtól, illetve Gál Szilvia SZMK elnöktől vehették át a nyereményeiket.

Köszönet a Polgárőrségnek és Nógrádi Gábor Zsolt rendőr alezredes úrnak a futóútvonal biztosításáért! (részletes tudósítás külön is olvasható)

 

 

A hónap utolsó munkanapjának délutánján tantestületi munkaértekezlet keretében megbeszéltük és értékeltük az elmúlt hónap eseményeit, illetve számba vettük az októberi feladatokat, határidőket, illetve az események felelőseit rögzítettük.

 

Sajnálattal kellett szembesülnünk a hónap végén azzal a ténnyel, hogy az augusztusban kiépített internetes kábel még mindig nincs bekötve az iskolai hálózatba, így a normál jelerősségű internetre még várnunk kell. Ezúton is szeretnénk kérni a KIFÜ (Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség), mint illetékes hatóság intézkedését ebben a témában….

 

Varga László  intézményvezető