Mai névnap

Időjárás

Gyermeknap az iskolában

2019. június 14. péntek

Május 24-én tartottuk meg hagyományos gyermeknapi programjainkat.

Ugyan a rendkívül csapadékos májusi időjárás nem sok jóval biztatott minket a megvalósulás előtti napokban, - szerencsénkre - ezen a jeles napon jó időben lehetett részünk, és komolyabb csapadékhullás nem zavarta meg tervezett programjainkat.

Akadályversenyünket egy 5 km-es túraútvonal mentén szerveztük meg, hét állomás beiktatásával. Főleg az időjárás miatt, több éve nem nyílt lehetőségünk ilyen messzire eljutni Csomád természeti környezetében. Többen is megcsodálták az üde zöld növényzetet és az akácillattól átitatott levegőjű tájat.

 

 

Az akadályverseny feladatait a nyolcadikos tanulók állították össze. Szervezési feladataik közé tartozott az útvonal előzetes bejárása és az állomáshelyek meghatározása is. Nagyon lelkesen járták be a terepet, a cudar időjárási viszonyok ellenére is.

 

 

Ebben az évben a gyermeknap és az akadályverseny programja tanulói javaslatra, az „Óz a csodák csodája” c. film tartalma köré szerveződött, amelyet minden évfolyam tanulója megtekinthetett előzetesen. Így az ügyességi és elméleti jellegű feladatok is könnyebben megoldhatókká váltak, mert szorosan kötődtek a megadott témakörhöz.

 

 

Az akadályversenyen 10 vegyes korosztályú csoport versengett. A csapatokat hetedikes csapatkapitányok vezették, egy fő pedagógus, vagy szülő kíséretében. Az állomásokon a nyolcadikosok várták iskolatársaikat. A kezdeti izgalmak fokozása okán, az indulási sorrendet és a kísérők személyét is sorsolással döntöttük el.

 

 

A csapatok indulásáig és beérkezéséig a várakozók használhatták az udvaron elhelyezett trambulint, a tornateremben felállított ugrálóvárat, de csillámtetoválást is „varrathattak” magukra, sőt még kézműveskedhettek is. Még délelőtt megkezdődhetett az Urbán Ranch felajánlásaként biztosított lovaglás is az érdeklődő tanulók számára.

 

 

A beérkező, gyaloglástól kissé megfáradt csapatokat a szülői munkaközösség idén is saját készítésű hotdoggal várta, majd a későbbiekben fagyival is kedveskedtünk tanulóinknak.

Meglepetés vendégként Kőhalmi Ferenc bűvészt hívtuk meg, akivel az elmúlt években többször is találkoztunk már a Pontvelem verseny díjátadó ünnepségein. Egyedi kommunikációs stílusának, remek humorérzékének és kiemelkedő improvizációs képességének köszönhetően, sikerült minden korosztályt bevonni interaktív jellegű, zenei elemekben is gazdag műsorába, amely nem szenvedett hiányt látványos, de számunkra megmagyarázhatatlan, megdöbbentő trükkökben sem.

 

 

Köszönjük szülői munkaközösségünk munkáját és azt, hogy lehetővé tették a vendégművészünk fellépését, Zsíros Elizabetnek és csapatának az izgalmas lovas programot. Hálásak vagyunk Hrubos Csabának is, aki hosszú évek óta díjmentesen biztosítja az önfeledt szórakozás lehetőségét a méretes ugrálóvárban. Köszönjük minden pedagógus és dolgozónk közreműködést is, Nagyné Szabó Mónikának pedig a szervezésben és lebonyolításban nyújtott aktív közreműködést és segítséget.

Reméljük, hogy e rendhagyó iskolában együtt eltöltött napon minden tanuló talált magának olyan élményt a nap során, amelyre majd a későbbiekben is szívesen emlékszik majd vissza.

 

Kelemen Ildikó, szervező pedagógus