Mai névnap

Időjárás

Itt a farsang áll a bál, avagy csináljunk egy őrült karnevált

2020. április 7. kedd

A farsang vízkereszttől, január 6-tól húshagyó keddig tartó időszak. Vidámsággal, tánccal, mókával teli időszak a böjtöt megelőző időben. 

A farsangi mulatságoknak évszázados hagyománya van, már a középkorban is szívesen bújtak maskarába az emberek, öltöttek magukra királyi, királynői, boszorkány vagy valamilyen állati álarcot. Ezek a táncos mulatságok, mulatozások, vicces játékok vidámságot, örömteli perceket csempésztek a szürke hétköznapokba. Egyúttal a tél búcsúztatását, a tavasz várását is kifejezték különböző népi hagyományokkal, szokásokkal.

Így tettünk mi is, vidám, önfeledt percekkel, órákkal színesítettük a tanulással töltött napokat. Az idei felsős farsangunkra február 21-én került sor a művelődési házban. Ezen a délutánon a nevetésé, szórakozásé volt a főszerep. Minden osztályunk remek produkcióval készült erre az alkalomra, hosszas készülődés előzte meg az eseményeket.

Elsőként a hatodik osztályosok léptek színpadra, akik egy egyedülálló, cirkuszi világszámmal készültek, ezzel is bemutatva az osztály sokszínűségét. A fellépők között volt bűvész, kacsatáncot járó bohóc, kötéltáncos, cigánykerekező, hullahopp karikázó tornász, félelmetes tigris és az ő bátor szelídítője, voltak rap táncot járó fiúk és táncos lányok.

 

 

Őket az ötödik osztályosok követték, akik egy nyári tengerpartra varázsolták el nézőközönséget, ahol láthattunk fürdőző fiatalokat, cápatámadást és fűszoknyás hulala táncot ejtő táncosokat.

 

 

A vidám, nyári produkciót követően a hetedik osztályosok titkos üzenetei szálltak a szélben, a telefonokról jól ismert smile-s piktogrammok formájában. „Titkos üzenet száll a szélben, hozzád is elér még az éjjel…” Erre a régi slágerre ropták a táncot az osztály tagjai egy-egy sárga smile álarc mögé bújva.

 

 

A műsor zárásaként, végzős diákjaink léptek fel, akik egy X-faktor és egy vetélkedő műsor paródiát adtak elő a nézők nagy-nagy örömére és szórakoztatására. A rendkívül színes, szórakoztató, vidám műsorszámok is osztályaink, diákjaink sokszínűségét, tehetségét mutatták be.

 

 

A produkciókat követően a büfében felfrissíthették magukat a diákok, és finomságokkal is készültek számunkra a szülők. Immár hagyomány, hogy a délután további részében különböző játékokon, versenyeken mérhették össze ügyességüket a gyerekek, ahol jutalomként tombolaszelvényeket gyűjthettek. A játékok között szerepelt black jack, papírtánc, limbó tánc, fánkevő verseny és poharas amőba. Majd következett a meglepetés szám: az Angel dance lányok csapata lépett színpadra. A táncot izgalmas percek váltották fel, a tombolahúzás vette kezdetét, ahol nagyon sok és értékes, érdekes nyeremény talált gazdára. Ezt követően, aki még érzett magában elég erőt és nem fáradt el a táncparketten diszkózhatott estig.

Nagyon szórakoztató, élménydús délutánban volt részünk. Külön köszönet érte a kollégáknak, szülőknek, a szülői munkaközösségnek, a művelődési ház dolgozóinak, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

Lajtosné Dudok Mária