Mai névnap

Időjárás

Jégbontó havának (február) iskolai eseményei

2020. április 8. szerda

A hónap első szerdáján tanácskoztak iskolánk szülői munkaközösségének tagjai az igen eseménydús februári feladataikról, hiszen három farsangi rendezvénnyel kapcsolatban is kellett egyeztetni (alsós-, felsős- és szülői), hogy mindegyik rendezvény a szokott magas színvonalon valósulhasson meg. 

Köszönjük áldozatos munkájukat!

 

A Lázár Ervin Program keretében három osztályunk is értékes kulturális programon vehetett részt ebben a hónapban:

  • 4. osztályosaink a Dunakeszi Művelődési Házban jártak, ahol egy kamarakoncert keretében a bécsi muzsikával ismerkedtek;
  • a 6. osztályosok a Fővárosi Nagycirkusz előadását tekinthették meg;
  • 8. osztályosaink pedig a Nemzeti Színház Csongor és Tünde előadását élvezhették a helyszínen.

Mindhárom osztályunk számára különbuszos utazást biztosított fenntartónk a Dunakeszi Tankerületi Központ, amit ezúton is köszönünk.

 

 

Február 10-én nevelőtestületünk értékelte a 2019/2020. tanév első félévének munkáját, valamint megbeszéltük a második félévi feladatainkat.

 

A félévi értekezletet követő közel két hétben mindegyik osztályunkban lezajlottak a szülői értekezletek, melynek keretében az osztályfőnökök értékelték osztályaik első félévi teljesítményét, illetve egyeztettek a szülőkkel a tanév további eseményeiről.

 

Február 13-án jó hangulatú alsós farsangot tartott alsós munkaközösségünk iskolánk tornatermében, természetesen a szülők hathatós segítségnyújtásával (külön tudósítás olvasható).

 

 

A hónap közepén tartott síszünetről külön tudósítás olvasható.

 

Kiemelten fontos esemény volt számunkra a február 19., miután eddig kellett eljuttatni nyolcadikosaink továbbtanulási lapjait a választott középiskolákba.

 

Ugyancsak ezen a napon író-olvasó találkozón vettek részt felsőseink közül a 6. 7. és 8. osztályosaink. A Csomádi Művelődési Házban beszélgethettek Dávid Ádám íróval.

 

 

A hónap harmadik péntekének délutánján újra hangos jókedv verte fel a “csomádi kultúrház” csendjét. Ezen a napon felsőseink vették birtokukba úgy a színpadot, mint a többi közösségi teret. Az osztályok saját közös produkcióikkal szórakoztatták társaikat és önmagukat. Láthattak itt az érdeklődők ritmusra mozgó, fűszoknyás hawaii lányokat és fiúkat, sehol máshol nem látható “lélegzetelállító” cirkuszi produkciókat, titkos üzenettel szállingózó emoji fejecskéket éppúgy, mint tréfás honfoglaló vetélkedőt.

A műsorszámok után fánkevő verseny, ügyességi amőba játék, black jack, limbózás, illetve “papíralapú tánc” szerepelt az események láncolatában.

A megszomjazókat és az “éhezőket” várta a szülők által folyamatosan “karban tartott” büfé, ahol lilahagymás zsíroskenyér, vajas zsömle, pogácsa, fánk, illetve sütemények, valamint szörpfélék közül lehetett válogatni.

A vidámságot tombolahúzás zárta, melyen kisebb-nagyobb nyereményeket vehettek át a legszerencsésebbek.

 

 

Másnap este ugyanott zajlott a felnőttek számára rendezett iskolabál. A 4. osztályosok Party-tánca indította az eseményeket, melyet az Angel Dance kicsi- és nagylányokból álló produkciója követett. Akrobatikus rock and roll párok ” izzították a levegőt”. Meglepetés vendéget is köszönthettünk a színpadon: Détár Enikőt a Madách-, és a Turay Színház művésznőjét, aki a Mamma Mia produkcióból énekelt több ismert számot, illetve megidézte Cserháti Zsuzsát is az “Édes kisfiam”sláger eléneklésével.

 

 

Műsora után a művésznő készségesen szelfizett a jelenlévő rajongóival. Egész este szólt a zene, amit a 4KDJs tagja, a the BPMCounter szolgáltatott.

Svédasztalos finomságok várták az est folyamán a megpihenő táncolókat.

A támogatóknak köszönhetően roskadozott a színpad előtti rész a gusztusosan becsomagolt tombolanyeremények sokaságától! Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak a sok-sok felajánlást!

A tombolahúzás két felvonásban zajlott, utolsóként a fődíjat húzták ki, ami egy Welness hétvége volt, amit nagy mosolygás közepette vett át a szerencsés nyertes. Nagy köszönet jár az iskolai SZMK-nak, hogy megszervezte az idei iskolabált!

 

 

Február 25-én megemlékeztünk a kommunista diktatúra áldozatairól.

 

Február 26-án 17 órától a zsúfolásig megtelt alsós tanteremben tartottuk a tanköteles korba lépő gyerekek szüleinek tájékoztatónkat. Bemutatkoztak a leendő elsős osztályunk tanítói: Szebeni Zsuzsanna és T. Gulyás Ágnes. Az érdeklődők tájékozódhattak iskolánk pedagógiai hitvallásáról, illetve mindennapjairól. Az összejövetel zárásaként az iskolában hit-, és erkölcstan órát tartó egyházak képviselői is rövid tájékoztatást adtak elképzeléseikről.

 

Az év második hónapja minden tekintetben nagyon színes és tartalmas eseményekkel telt iskolánkban.

 

Varga László

Intézményvezető