Mai névnap

Időjárás

Kirándulás 1 – 4. osztály

2019. december 11. szerda

Az 1 – 4. osztályosokkal 2019. október 10-én Budapestre kirándultunk, úticélunk a Minipolisz volt.

Az osztályok nagy örömmel indultak útnak, mindenki várta már milyen lesz a kirándulás, hiszen beköszöntött az ősz. Szerencsénkre kellemes, napos, meleg időt ígértek erre a napra, és ezt ki is élveztük.

 

 

A Minipoliszba érkezve megtízóraiztunk, majd osztályonként részt vettünk egy izgalmas, interaktív tanórán a hulladékgazdálkodás témakörében. Kötelezettségeink után kezdődhetett a felfedezés. Nem mindennapos helyszínt fedezhettünk fel, hiszen a felnőttek világába tekinthettünk bele a gyerekek méretéhez igazítva. „Mindig is ki akartam próbálni, milyen felnőttnek lenni!”- hangzott a gyerekek részéről. A lehetőség adott volt. Sok mindent ki lehetett próbálni. Az egyik nagy kedvenc az ALDI-ban vásárlás volt. Rengeteg kis vásárló lepte el az üzletet, és vásárolt nagy rutinnal, mint, ahogy azt a felnőttektől látták. De nem csak vásároltak, hanem maguk ültek a kasszába, és olvasták be a termékek kódjait is. A vásárlásokon túl a pizzázóban is sokan megfordultak, kipróbálták, hogy milyen egy rendőrségi cellában raboskodni, rendőrségi motort vezetni, sugárcsővel tüzet oltani, állatorvosnak lenni, tehenet fejni. Egy kis időre a Magyar Posta alkalmazottai lehettek, hozták, vitték a leveleket, csomagokat, és a Rádió1 munkatársaiként is nagyon élvezték a munkát.

 

Láthatóan nagy élményt jelentett számukra, hogy a különböző szakmákban kipróbálhatták magukat.

 

Délutánunk egy részét a Margitszigeten töltöttük. Egy újonnan épült öko-játszóteret vettünk birtokba, és játszottunk együtt önfeledten.

 

Felejthetetlen nap volt ez minden osztály számára.

 

Matyókáné Tóth Piroska szervező pedagógus