Mai névnap

Időjárás

Nyárelő havának (június) iskolai eseményei

2019. július 8. hétfő

Június 3-án, a Napsugár Óvoda ebédlőjében megrendezett meghitt pedagógusnapi ünnepélyen köszönte meg a Csomád község nevelési-oktatási intézményeiben dolgozók lelkiismeretes munkáját Klement János polgármester úr, valamint Eich László igazgató úr a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetője.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a szép hagyományt, amely bizonyítja, hogy a település odafigyel a leendő polgárait nevelő-oktató szakemberek és segítőik munkájára!

Június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján iskolarádiós megemlékezést tartottunk a trianoni békediktátum 99. éves évfordulója alkalmából. (Az elhangzottak külön olvashatóak.)

Június 7-én, pénteken tanulmányi- és osztálykiránduláson vettek részt iskolánk osztályközösségei. (Részletesebb beszámolót olvashatnak külön cikkekben, tudósításokban.)

 

Az utolsó tanítási héten, számos tanórán kívüli esemény zajlott iskolánkban:

 

  • A 2. és 3. osztályosaink tanévzáró bemutató előadáson látták vendégül az osztályba járó tanulók szüleit,
  • lezajlott a kézilabda házibajnokság eredményhirdetése, illetve a bajnokcsapat és az iskolaválogatott gálamérkőzése,

 

  • tanévzáró kosárlabda dzsemborit szervezett dr Varga Kálmán edző úr a csoportjaiba járó gyerekek és szüleik részére,

 

  • ballagó nyolcadik osztályosaink „bolond ballagása” és bankettje is ezen a héten zajlott le.

 

 

Június 14-én délután virágdíszbe öltözött iskolánk épülete és tantermei, hogy méltó környezetet adjanak az elballagó nyolcadikosainknak. Kánikulai melegben gyülekeztek kicsik és nagyok, tanulók, szülők és hozzátartozók, hogy közösen búcsúzzanak legidősebb diákjainktól. Bár 16 órakor kezdődött az ünnepély, mégis − aki tehette – az árnyékba húzódott a tűző nap elől. Az esemény rangjához illő, szépen átgondolt és összeállított műsorfolyam köszöntötte általános iskolai tanulmányaikat befejező diákjainkat.

 

 

Június 21-én újra benépesült iskolánk, hogy ünnepélyesen lezárjuk a 2018/2019. tanévet. Minden tanulónk átvehette éves munkájának értékelését.

Június 22-én, a Falunapon Matyókéné Tóth Piroska kolléganőnk több évtizedes pedagógusi pályafutásának elismeréseként a Csomád Jövőjéért kitüntetést vehette át településünk polgármesterétől, míg korábbi tanulónk Lajtos Vencel a Csomád Fiatalja elismerésben részesült. Mindkét kitüntetettnek ezúton is gratulálunk!

Ugyancsak a Falunapon, két műsorszámmal léptek fel tanítványaink:

  • Negyedikeseink country táncot adtak elő Nagyné Szabó Mónika osztályfőnök vezetésével,
  • énekkarosaink Csiki-Babics Márta karvezető irányításával, kis dalcsokorral kedveskedtek az érdeklődőknek.

Június 24-én tantestületi képzés keretében bővítettük ismereteinket a „Konfliktuskezelés és a biztonságos internethasználat„ témaköreiben.

A hónap utolsó két hetében elvégeztük a tanév zárásával kapcsolatos értékelő munkánkat, egyúttal előkészületeket tettünk az új tanévvel kapcsolatos feladatainkhoz.

A hónap utolsó munkanapján tantestületi csapatépítő kiránduláson vettünk részt Gödöllőn. Köszönjük a programhoz nyújtott önkormányzati támogatást!

 

A nyári szünetre mindenkinek jó pihenést, feltöltődést kívánok!

 

Varga László, intézményvezető