Mai névnap

Időjárás

Tanévnyitó ünnepély Csomádon a 2019/2020.tanév „hajnalán”

2019. szeptember 18. szerda

Hagyományteremtő szándékkal tettük az első tanítási nap reggelére a tanévnyitónkat abból a megfontolásból, hogy tanulóinknak, illetve családjaiknak ne rövidítsük le a nyári szünidőt, ne kelljen augusztus utolsó napjaira visszajönniük erre az eseményre.

A napokban a rádióból értesültem, hogy az Országos Szülői Szervezet is üdvözölte ezt az időpontot, egyúttal felemelte szavát azon iskolai gyakorlat ellen, hogy augusztus utolsó péntekén, vagy szombati napján legyenek a tanévnyitók! Elébe mentünk tehát a szülői igényeknek!

 

Új kollégáink köszöntése

 • Bánhidi Mónika testnevelő tanárnő,
 • Petriné Sándor Krisztina angol tanár,
 • Turjaniczáné Gulyás Ágnes tanító.

Minél zökkenő-mentesebb beilleszkedést kívánunk nekik iskolai közösségünkbe!

 

 

Nyári eseményekről röviden:

 • A szülői igényekre reagálva június 15. után két héten át, napközis rendszerű foglalkozást biztosítottunk azon szüleink gyermekei számára, akik nem tudták megoldani gyermekük felügyeletét.
 • Augusztus 4-10. között kerékpáros vándortáborban voltunk a Felső-Tisza vidékén Szabolcs-Szatmár Bereg megyében (Csomádtól kb. 300 km-re keletre).

Fehérgyarmat és Kisvárda között gyönyörű tájakon bringáztunk, sok-sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza!

Részletes úti beszámolót lehet majd olvasni honlapunkon, illetve a Csomádi Hírharangban. Jövő augusztusban az Őrségbe tervezzük a bringás vándortáborunkat…

 

 

Tárgyi feltételek

 • A nyár folyamán elvégeztük a kisebb karbantartásokat, illetve az iskola részleges tisztasági festése is megtörtént.
 • Megjavították a tornatermi ablakokat nyitó gépi berendezést.
 • A Kodály program keretében 1 db elektronikus orgonát kapott iskolánk.
 • Augusztus utolsó hetében – önkormányzati finanszírozással – elkészült az internetkábelt befogadó KPE csőrendszer kialakítása. A UPC szakembere augusztus utolsó munkanapján behúzta a kábelt a védőcsőbe. Tájékoztatásuk szerint, szeptember első felében végre normál jelerősségű internetünk lesz az épületben!
 • Az önkormányzat anyagi támogatásával szeretnénk rendbe hozatni az épület ablakpárkányait annak érdekében, hogy a csapadékvíz ne okozzon salétromosodást.
 • Ugyancsak önkormányzati támogatással – várhatóan az őszi szünetben – a főbejárati homlokzat málló vakolatát is rendbe hozzák.

 

Az elmúlt 2 hétben iskolánk nevelőtestülete elkészítette iskolánk tanévi munkatervét, melynek ismeretében bátran állíthatom, hogy a 2019/2020. tanévben is színes iskolai életet biztosítunk tanulóinknak!

A tanórákon kívül minden tanulónk megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő szakkört, sportkört, illetve egyéb foglalkozást.

 

Szakkörök:

informatika, matematika, énekkar, táblajáték, középiskolai előkészítő foglalkozások 8. osztályosainknak (magyar, matematika)

sportkörök:

alsósoknak labdajáték, felsősöknek kézilabda, alsósoknak kosárlabda.

Túrakerékpáros eseményeket is szervezünk nevezetes ünnepekhez, évfordulókhoz kapcsolódóan (október 6. aradi vértanúk napja; március 15; június 4. Zebegény).

Csatlakoztunk az Európai Diáksport Napjához, mely szeptember utolsó péntekén lesz megtartva.

 

Az elmúlt tanévekhez hasonlóan, idén is csatlakoztunk az Oktatási Hivatal által hirdetett témahetekhez:

 • Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahét: 2020. március 2-6.
 • Digitális témahét: 2020. március 23-27.
 • Fenntarthatósági témahét: 2020. április 20-24.

A témahetek és a – december 14-én tartandó pályaorientációs napunk - minél sikeresebb lebonyolítása érdekében kérjük a szülők, hozzátartozók aktívan támogató részvételét, hogy tanulóink számára minél színesebb programokat tudjunk biztosítani!

 

Az ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA CÍM birtokosaként természetesen ebben a tanévben is kiemelten kezeljük a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, környezettudatos szemléletet erősítésével kapcsolatos programokat, eseményeket.

 

Elsőseink köszöntése

Iskolánk nevelőtestülete és tanulói közössége nevében sok szeretettel köszöntöm iskolánk legkisebb polgárait, akik elkezdik iskolás életüket tanító nénik Mónika néni és Hédi néni szeretetteljes irányításával.

 

 

A tantermek csinosítása, otthonossá tétele megtörtént. Kulturált környezet várja legfiatalabb tanulóinkat is!

Szeretném kérni a szülőket, hozzátartozókat, hogy működjenek együtt a tanító nénikkel, mert ez elengedhetetlen feltétele a gyerekek sikeres iskolai pályafutásának!

 

 

Külön köszönöm Klement János polgármester úrnak, hogy jelenlétével megtisztelte tanévnyitó ünnepélyünket!

 

Kívánok minden tanulónknak és pedagógusainknak jó hangulatú, vidám, sikeres és eredményes új tanévet!

 

Varga László intézményvezető