Mai névnap

Időjárás

„Vérnyulak” nyomában

2019. június 14. péntek

Az Esztergály Mihály Általános Iskola hatodik osztálya a Miniring által meghirdetett pályázaton vett részt, amin egy társasjátékot kellett készíteni kerékpáros vagy gyalogos közlekedésbiztonsági témában. 

Osztályunk a gyalogosoknak szóló szabályokat dolgozta fel. Már a játékunk neve is nagyon jól sikerült: GyalogLOL6. A versenyre negyven iskola pályázott, de csak húsz mehetett a Hungaroringen megrendezésre kerülő jutalom osztálykirándulásra. Amikor leadtuk a pályázatunkat, mindenki izgult, benne leszünk-e a top húszban. Kis idő múlva megérkezett az eredmény: SIKERÜLT! Nagyon örültünk a győzelemnek és annak, hogy mehetünk a Hungaroringre.

Május 20-án, hétfőn reggel indultunk el az iskolától. Busz vitt minket el a célállomásig. Ott egy óriási sátorban várt minket a Miniring csapat. Először tájékoztattak minket arról, hogy mire számíthatunk a nap folyamán. Beosztottuk a csoportokat, majd megkezdődtek a programok. A mi csapatunk egy biztonsági autózásról szóló kérdés megválaszolása után autós teszteken vehetett részt. A második helyszín, ahova mentünk, off-roadozásról szólt.  Autóval próbáltuk megtalálni az erdőben és a mocsaras területen élő, műanyag dolgokkal táplálkozó „vérnyulakat”, akik rettentően veszélyes állatok. A harmadik helyszínen lehetőségünk volt motorozni. A bácsi, aki mögé felültünk, vitt bennünket egy kört és közben elmondta, hogy mit kell tudnunk a motorról és a motorozásról. A program utolsó helyszíne egy mini KRESZ pálya volt, ahol kicsi elektromos autókkal és biciklikkel próbáltunk szabályosan közlekedni. Ebéd előtt még alkalmunk nyílt a VIP lelátóról megnézni a boxutcát és a célegyenest majd megtanulhattuk, melyik zászló mit jelent a Forma-1 versenyen.

Távozáskor mindenki kapott egy névre szóló elismerő oklevelet, amin az osztály képe is rajta volt. Hazafelé a buszon megbeszéltük, hogy jó lenne máskor is eljönni ide, ezért elhatároztuk, hogy jövőre is pályázunk.

Ez a kis kalandunk nem jött volna össze, ha nem segít nekünk Balogh Edit tanárnő ötletekben, kedvcsinálásban és még sok másban. Köszönjük!

 

Ipolyszögi Csanád és a hatodik osztály