Mai névnap

Időjárás

Az Esztergály Mihály hét programjairól-alsó tagozat

2016. december 20. kedd

Alsó tagozatosok számára idén 2016. november 21 – 25. között került megrendezésre az Esztergály Mihály heti versenysorozat, ahol az indulók számától függően díjazzuk versenyzőinket, 10 főnél kevesebb induló esetén első, 10 főnél több induló esetén 1 – 3. helyezéssel.

 

A Komplex tanulmányi versenyen minden tanító néni összeállított a saját osztályában jelentkezett versenyzők számára egy feladatlapot. Ez a feladatlap szövegértés, helyesírás, nyelvtan, matematika, ének - zene és környezetismeret feladatokat tartalmazott.

 

Matematika alapműveletek versenyt idén mind az alsó, mind a felső tagozatosok számára meghirdettük, ahol kipróbálhatták gyorsaságukat és ügyességüket a matematikában is. Nagyon szépen szerepeltek kis versenyzőink, ezt mutatják az elért eredmények is.

 

2016. november 23-án délután a rajzversenyre került sor. Az idei téma: a karácsonyvárás volt karácsonyi képeslap készítéssel. A technika szabadon választható volt. A gyerekek dolgozhattak színes ceruzával, filctollal, zsírkrétával. A gyerekmunkák igen színvonalasak lettek, az iskola auláját díszítik. Közönség díjra is szavazhattak a gyerekek.

 

Szebeni Zsuzsa alsós munkaközösség-vezető