Mai névnap

Időjárás

Esztergály Mihály Hét a felső tagozaton

2016. december 20. kedd

A hagyományokhoz híven tartottuk meg az Esztergály Hét tanulmányi versenyeit. Célunk, hogy mindenféle téren megmozgassuk tanulóink tudását.

 

A kispályás foci bajnokság Tamás Miklós tanár úr szervezésében idén nem csak a fiúkat, de a lányokat is vonzotta: a háromfős csapatokban, a gyengébbik nem is képviseltette magát. Igen sok tehetséges tanuló focizik rendszeresen Csomádon, de van, aki a Vasas, Fradi vagy a Vác erőssége. A keddi körmérkőzéseken több csapat is esélyesként indult, végül a nyolcadikosok Davcsó Bálint-Eged Viktor-Tóth Normann összeállításban megszerezték az elsőséget, maguk mögé utasítva ezzel a hatodik és hetedik osztályokat. Gratulálunk a győzelemhez!

 

Szerdán rajzversenyen mérhették össze fantáziájukat, kézügyességüket a jelentkezők. Benkő Csilla és Lajtosné Marika tanár nénik ugyanis iskolai LOGO tervező pályázatot hirdettek meg az 5-8. osztály számára. Rövid internetes filmbejátszáson megismerkedtek a tanulók a LOGO fogalmával, lényegével, majd az iskolai szimbólumok végiggondolásával kezdődhetett a verseny. Lázas rajzolás vette kezdetét. Volt, aki hamarabb végzett, volt, aki alaposabb, részletesebb rajzban gondolkodott, így jócskán kitolódott az időhatár. A legötletesebb rajzok közül az eredményhirdetésen derül ki a győztes neve, addig bizony lehet izgulni!

 

A komplex tanulmányi verseny minden tantárgyból megmozgatta a tanulókat: informatika, magyar, matematika, idegen nyelv, történelem, természettudományok és rajz tantárgyból is érdekes, a szokásostól eltérő, játékos, gondolkodtató feladatok várták a vállalkozó kedvűeket. Csütörtökön Szabó Zoltánné Kati néni és Morvai Csaba tanár úr felügyelete mellett töltötték ki tanulóink a teszt feladatokat. Kíváncsiak voltunk a gyerekek véleményére, a feladatlap végén annyi mosolygó fejet színezhettek ki, amennyire tetszettek nekik a feladatok, örömünkre legalább 8 fejecske mosolygott ránk.

 

Benkő Csilla felsős munkaközösség vezető